<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Say Yes

Februari 18, 2015

Say Yes

Assalamualaikum.
Salam Rabu...



Hahaha..cute kan gambar tu. So, nak share di sini.
Patutlah banyak kawan-kawan saya suka jawab 'Ya'. Semua pun 'Ya'. Entah mana satu yang 'Ya' atau mana satu yang 'Tidak' nya, tak tau lah.

Mak Jemah Ingat nak buat ala-ala 'Wordless Wednesday', tapi banyak pulak word-nya.

By the way, minta maaf kerana tak sempat nak ber blogging dan ber blog walking akhir-akhir ini. Memang sibuk siket, especially bila tiba bulan Februari dan selalunya akan berlarutan sehingga beberapa bulan seterusnya. Kira macam yearly routine. Harapnya tak ada yang salah faham. Nanti, dah elok-elok banyak teman untuk berblogging, ada pulak teman tapi mesra eh...musuh.

Juga minta maaf atas segala kesulitan jika template blog ini tak 'responsive'. Entah kenapa, hari tu rasa nak bernostalgia dengan template asal blog ini...kasi chance la kat Mak Jemah.
Sebenarnya, mencari-cari juga template baru, tapi belum ada masa untuk betul-betul 'study' dan 'godek'. So, biarlah dulu.

Sekian. Wassalam.

#gongxifachai
#malaysiaboleh

Gambar : whatsapp.




Label:

67 Ulasan:

Di 2/18/2015 05:54:00 PTG, Blogger hainom OKje berkata...

Eh cantiklah templete ni Fidah....suci gitu putih bersih ....
Ya lohhhh fahamnya awak bizi hihi...

 
Di 2/18/2015 05:58:00 PTG, Blogger santika fadilah berkata...

Assalamualaikum kak, lama juga tak bloging, kangen sapa kakak, semoga kesibukannya menghasilkan hal yang positif, and ini template lebih elok dari kemarin..

 
Di 2/18/2015 09:58:00 PTG, Blogger Cetusan Minda berkata...

utamakan kerja tu lbh ptg ... selamat bercuti fidah ...

 
Di 2/18/2015 11:46:00 PTG, Blogger SalbiahM berkata...

cakap 'ya lah' tu memang common among Malaysian.saya sampai tersasul depan Mat Salleh, dia gelak je..malu kejap.

takpe, faham orang busy.no worrieslah, tak marah...heh;)

 
Di 2/19/2015 01:53:00 PG, Blogger Aldino Sya berkata...

hahahaha...

iya Kak..jadi ingat saat pertama kali koment di sini..pake template inih.. baru tahu si pemilik pot bunga tuh punya Kak Fidah.. hehehe...Yes..!

 
Di 2/19/2015 01:56:00 PG, Blogger Aldino Sya berkata...

waalaikum salaam warahmatullahi..wa barakatuuh..teh cantik..!
Kak Fidah lagi Busy.. jadi belum sempat nak sapa kawan-kawannya Teh cantik..

 
Di 2/19/2015 07:27:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Template lama okjee...Saya suka jugak yang warna putih. Bak kata Amy Search "Sesuci embun pagi".....

 
Di 2/19/2015 07:39:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Waalaikumsalam

@Santika : Maaf ya, lambat balas komennya. Walau sibuk, kadang kala teringat dan kangen juga sama kawan-kawan. Kan saya sayang pada semua kawan-kawan saya....:)

@Aldino : Semalam saya cuma sempat ke blog cewek2 saja..hehe. In shaa Allah saya akan singgah ke blog kawan-kawan yang lain. Tapi, ada juga blog kawan yang saya sudah singgah, tapi belum berani untuk komen. Maafkan saya ya. Moga semuanya nanti akan berakhir dengan baik dan silaturrahimnya berkekalan...aamiin.

 
Di 2/19/2015 07:44:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks CM. Sorry bebanyak sebab tak sempat singgah sana lagi.
Selamat bercuti. Cuti panjang ni tak balik Batu Pahat ke?

 
Di 2/19/2015 07:47:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Kawan-kawan akak pun macam tu. Sikit-sikit 'ya hor'...'ya loh'...entah apa yang 'ya'...Kadang-kadang tu, yg melayu pulak lebih2 dari yang cina...hehe..but best jugak cakap macam tu...majmuk katanya

 
Di 2/19/2015 07:49:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Dulu, ada seorang blogger tu, pertama kali ke blog saya, cumaan mau tanya...
"hari ni hari apa?".....siapa ya?

 
Di 2/19/2015 03:22:00 PTG, Blogger yanto cungkup berkata...

elok sangat tuh gambar kak...
patutlah jarang BW,lagi sibuk yakak...
selamat beraktifitas je lah

 
Di 2/19/2015 04:01:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Akhir2 ni memang sibuk sikit.
Thanks ya Mas Yan..
Selamat beraktifitas juga

 
Di 2/19/2015 05:37:00 PTG, Blogger Wahab Saputra berkata...

Fidah orang malaysia kau...

 
Di 2/19/2015 06:28:00 PTG, Blogger Cilembu thea berkata...

Waallaikumsalam.
keunikan bahasa dalam menyatakan kesetujuan dan kemufakatan dalam sesuatu hal memang beraneka ragam dan gaya, tapi tujuannya sama

 
Di 2/19/2015 08:23:00 PTG, Blogger nove hasanah berkata...

saya suka gambarnya, ekspresif sekali mbak Fidah.
oh, jadi beritanya bakal sibuk nih beberapa waktu ke depan. Iya deh, semoga sehat selalu saja. Pekerjaan memang yang paling utama.
Tadi pas scroll down, eh liat link blog saya "di sana", thanks ya sudah apresiasi :)

 
Di 2/19/2015 09:24:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama berkata...

banyak hal dibalik ya yang bisa di pelajari...terutama kejujuran dan tanggung jawab.

 
Di 2/20/2015 07:26:00 PG, Blogger Hanafi Abdullah berkata...

menukar template blog memang ambik masa..ho..ho..

tapi template blog ini ok juga kan!

 
Di 2/20/2015 12:50:00 PTG, Blogger Cetusan Minda berkata...

org batu pahat gi perak . jagi kita dok umah teman kucing n ikan je lah ...

 
Di 2/20/2015 01:12:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Ya, saya orang Malaysia. :)
Terima kasih Mr Wahab

 
Di 2/20/2015 01:14:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Untung kucing dengan ikan ada kawan..hehe :D

 
Di 2/20/2015 01:18:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Betul. Tujuan utama bahasa adalah sebagai medium penghantar dan komunikasi.
Terima kasih atas kunjungannya Mang Hadi eh..Mang Lembu :)

 
Di 2/20/2015 01:22:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Hehe..terima kasih Mbak Nove. Semoga sihat2 juga ya.
In shaa Allah, akan berkunjung ke sana juga...membaca artikel tentang guru, juga cerita2 zaman dulu itu.
Terima kasih sekali lagi atas kunjungannya :)

 
Di 2/20/2015 01:42:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Jujur dan tanggungjawab. 2 perkataan yang mudah untuk disebut tapi terasa berat untuk dilaksanakan...
Terima kasih atas kunjungannya Mbah Dinan :)
**Sebenrnya saya malu juga ni, menerima kunjungan blogger senior. Sepatutnya saya yang blogger baru ini harus ke sana dulu, menuntut ilmu.

 
Di 2/20/2015 01:46:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Hahaha...betul tu. Mana nak pilih2..nak 'godek'2...banyak kerja
Tengok lah..kalau ada kesempatan nanti. In shaa Allah.

Thanks ya HB :)

 
Di 2/20/2015 02:07:00 PTG, Blogger Lynn Munir berkata...

Templete semakin cantik dan kemas hoho..
salam jumaat Fidah.

 
Di 2/20/2015 02:22:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Kak Lynn...
Baru balik dari 'rumah' Kak Lynn...tengok kuda berlari...hehehe :D

 
Di 2/20/2015 04:05:00 PTG, Blogger Ainnul Yaqin berkata...

cute sekali kka itu gambarnya :)

 
Di 2/20/2015 10:27:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Terima kasih Mas Ainnul..Sorry ya, sudah lama tak ke sana.

 
Di 2/21/2015 05:45:00 PTG, Blogger Hanafi Abdullah berkata...

you're welcome..he.he.

 
Di 2/21/2015 09:31:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Ya wooo hehee.. Its ok.. utamakan apa yg sepatutnya. Berblogging ni kerjaya jangka panjang. Ok je klu ada waktu kita menghilang sekejap hehee.. Salam ceria selalu Fidah.. :)

 
Di 2/21/2015 09:49:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Ya loh..
Semoga stay steady. Salam ceria juga Khir.. :)
Terima kasih banyak horrr...

 
Di 2/21/2015 10:41:00 PTG, Blogger yanto cungkup berkata...

tak apalah kak
saya pernah juga macam tu
lama tak main kat kawan

 
Di 2/21/2015 10:43:00 PTG, Blogger yanto cungkup berkata...

macam mana sekarang
sudah ada senang kak?

 
Di 2/21/2015 11:19:00 PTG, Blogger Aldino Sya berkata...

wadduuh.. kalo Mas Yanto ngomong dgn Kak Fidah,...jd sikit bingung dibuatnya.., tak paham,.. apa nak cakap.. hiiihii..

 
Di 2/21/2015 11:22:00 PTG, Blogger Aldino Sya berkata...

setuju.. setuju..

 
Di 2/21/2015 11:23:00 PTG, Blogger Aldino Sya berkata...

yaa.. saling memahami saja ya Mas..

 
Di 2/21/2015 11:28:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Keep smile saja ...huhu

 
Di 2/22/2015 12:04:00 PG, Blogger info menarik.NET berkata...

hihihi keren-keren gambarnya nih .... :)

 
Di 2/22/2015 12:53:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Terima kasih sudi ke sini :)

 
Di 2/22/2015 10:04:00 PG, Blogger Asep Haryono berkata...

Assalamualaikum WrWb
I cannot remember how many times I visit this blog. What I know is very strange. YEah. I think this is the first time yea. Heihiehiehiee. Cool blog. Tahniah. I did not have much time since a few days ago traveling and visiting to other blogs. I think we have somethin in common here; Wassalamualaikum Wr Wb

 
Di 2/22/2015 11:48:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Waalaikumsalam. It's a great honour to welcome Mr Asep here. Thanks for visiting and reading my blog. Perhaps there's nothing strange...and should be a lot of common interest instead...hehe :)
Anyway, thanks again. Will get ready to 'travel' to Pontianak soon..in Shaa Allah.

 
Di 2/22/2015 01:58:00 PTG, Blogger Udin Balap berkata...

ijin turut menyikapi kak Santika dan kak Aldino Sya pada artikel Say Yes dimana kemaslahatan bloging kala senggangnya waktu sangat dibutuhkan demi sebuah jalinan silaturahmi yang hakiki dan penuh makna yang dalam hingga meresap kedalam hati, untuk itu saya mengucapkan salam peluk hangat dari saya.

 
Di 2/22/2015 03:02:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Saling memahami...setuju banget!

 
Di 2/22/2015 11:11:00 PTG, Blogger Asep Haryono berkata...

Thanks for visiting me back ya. I am pleased to know you are from Kuala Lumpur. I am so sorry if I was mistaken. I visited Kuala Lumpur during my trip to the city last 17th to 18th of November 2009. I was one of Indonesia participants during Youth Engagement Summit (YES) held at Putrajaya Convention Centre. I love Kuala Lumpur very much. I really do

I was working at Pontianak Post daily newspaper located in the heart of Pontianak, Jalan Gajah Mada. It was a great pleasure to meet you in person someday ya. Don't forget to contact me trough WA +62 089-777-49155, or EMAIL cepot71@gmail.com ya

 
Di 2/23/2015 01:14:00 PG, Anonymous Hero Borneo berkata...

always say yes to bos!

 
Di 2/23/2015 09:06:00 PG, Blogger paridah berkata...

ese setuju..

 
Di 2/23/2015 11:33:00 PG, Blogger Diyana Annuar berkata...

hahaha..
comel!!
yang sy selalu guna.. "ya lor" "ya meh" "ya kah"

 
Di 2/23/2015 12:12:00 PTG, Blogger Daniel Nagata berkata...

sepertinya sedang sibuk2nya ni mbak, sampe2 ga sempat blogging.....semoga cepat kelar aja urusannya biar bisa lanjut blogging lagi

 
Di 2/23/2015 01:56:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama berkata...

@fidah shah...tidak ada senioritas dalam blogging, yang ada saling menghormati dan saling menghargai...sehingga bisa terjalin pershabatan untuk pengembangan ilmu dan kemanfaatan untuk kemanusiaan. itu aja gan...sederhana kan? heeee

 
Di 2/23/2015 01:57:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama berkata...

tidak masalah tidak sempat silaturrahmi ke blogger lainnya...selesaikan dulu pekerjaannya dan blogging bisa menyesuaikan. kadang saya juga gak bisa meninggalkan tugas kantor, tapi saya usahakan untuk tetap menjalin silaturrahmi kalau sempat. keep spirits and do the best.

 
Di 2/24/2015 12:18:00 PG, Blogger yanto cungkup berkata...

nah itu
saya suka
saya suka

 
Di 2/24/2015 12:19:00 PG, Blogger yanto cungkup berkata...

toss

 
Di 2/24/2015 12:35:00 PG, Blogger Hanafi Abdullah berkata...

bagus juga nie..sibuk pun sanggup buat blogwalking..

Jumpa lagi dan salam blogwalking dari Hero Borneo

 
Di 2/24/2015 01:41:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Terima kasih Mbah..memang banyak ilmu yang saya dapat bila berkunjung ke sana sambil2 dapat bersilaturrahim.

 
Di 2/24/2015 01:42:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks ya HB...sudi singgah lagi ke sini :)

 
Di 2/24/2015 01:55:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

I wish i can say NO....sometimes...hehe :)

 
Di 2/24/2015 01:55:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thank you...ese setuju jugak :)

 
Di 2/24/2015 01:56:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Ya horr...
Thanks Diyana. Salam kenal :)

 
Di 2/24/2015 01:56:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Semoga urusannya cepat2 selesai.
Terima kasih kunjungannya Mr Daniel. :)

 
Di 2/24/2015 02:05:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

@Mbah Dinan : In shaa Allah. Will keep the spirits and do the best...Sedang belajar membahagi masa dgn lebih efektif nih..hehe Terima kasih kunjungannya Mbah..

@Hero Borneo : BW...akan saya cuba maintain..selagi sempat...thanks :)

 
Di 2/24/2015 02:29:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

U're welcome. Hope u really enjoy ur stay here. And dont forget to bring along the whole family for the next visit...(tiket pesawatnya di beli online seperti yg di share di blog..hehe)

Thanks again for the email and contact number.

 
Di 2/24/2015 07:47:00 PG, Anonymous Buku Online berkata...

saya suka lagu tu...

 
Di 2/24/2015 01:16:00 PTG, Blogger yanto cungkup berkata...

saya turut mendoakan kak

 
Di 2/24/2015 01:18:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama berkata...

iya juga dul...memang harus jadi pencuri waktu yang pandai agar bisa mengatasi keadaan yang kadang memenjarakan keinginan. makanya saya masih juga berjuang untuk membangun silaturrahmi, karena itu mungkin akan lebih berguna untuk menambah pengetahuan dan urusan kemasalahatan dunia. semoga aja kita menjadi orang tidak dikalahkan oleh keadaan, karena keadaan sudah lama mati bersama harapan. makanya saya hanya yakin ada kesempatan yang harus bisa kita manfaatkan sebaik mungkin. karena kesempatan tidak perna mengetuk pintu rumah kita untuk kedua kalinya.

 
Di 2/25/2015 07:24:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

T.kasih atas kunjungannya Mr Udin Balap

 
Di 2/26/2015 05:26:00 PTG, Blogger MyLife Ria berkata...

Template putih akan mudahkan dan segarkan mata pembaca.

Jangan pergi dulu, baru nak bertamu....hehehe

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama