February 05, 2015

2x

Assalamualaikum



Tak tau lah apa masalahnya dengan handphone saya kali ni. Setiap kali blogwalking (BW) dan mengomen guna HP, mesti akan ter published 2x walaupun sudah pastikan butang publish tu ditekan sekali saja.

Mungkin disuruh duduk diam-diam kot....dan kalau nak BW hanya boleh guna notebook sahaja....

Atau pun..HP saya ni dah mula buat hal..(sambil menjeling kepada iklan handphone...huhu)

Apa-apa pun, kalau komen saya kelihatan muncul 2x di mana-mana blog, minta tolong owner/admin blog delete salah satunya ya...kalau nak delete kedua-duanya pun tak pe jugak...huk..huk..:'(

Sekian. Wassalam.

Pic: Google

25 comments:

  1. hehe..takpelah kak.bukan blogger biasanya suka orang komen banyak-banyak ke?kalau saya, Ok je..tak kisah pun. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang-kadang tu, malu jugak..Ape hal keluar sampai 2x..
      Kalau komen yang kita bagi tu best2 tak pe lar jugak....kalau komen yang orang ingat 'hampeh'...eerrmmm

      Delete
  2. Memang gitu kadang jadinya Fidah. Saya pun dah banyak kali kena perkara yang sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang boleh jadi macam tu ke Kak Lynn?...1st time jadi macam ni..cuak jugak

      Delete
  3. ngga apapun itu mah akak, biasanya akak sedang bersemangat 2x, jika hal tersebut terjadi,pasti sedang banyak ringgitnya kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangatnya sudah pun hilang Mang....
      Ringgit nya juga masih belum cukup..(sedang di kumpul)...

      Delete
  4. Ngomong-ngomong, waktu buka blog tarjiem lewa hp, berat gak yah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo adajalan Kak Fidah..? berat tidak?..
      soalnya di atapnya masih ada lori tangki..hihihihi

      Delete
    2. Semuanya ringan....kecuali blog saya..huhu

      Delete
  5. huhuh xpe.2x komen pon ok je huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malu gak..kadang2 rasa buat senak aje kat blog orang...
      kalau kat blog sendiri tak pe jugak..hehe

      Delete
  6. hehehe... mungkin Kak Fidah kurang sedikit sabar sj nunggu load ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la...sy dh pastikan cuma tekan button 'publish' tu sekali..
      okey...selepas ni..akan lebih bersabar...
      Thanks ya Jenk :)

      Delete
  7. itu karana koneksi barang kali mbak, saya juga sering seperti itu kalau comen melalui fitur blogger :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin juga...masih sedang cari apa sebabnya..masalahnya kalau komentar guna komputer/notebook tak ada masalah yg begini...

      Thanks tips nya Mr Ibrahim :)

      Delete
  8. Nampaknya tu mmg mcm sengaja cari pasal nak hp baru tu FS hihi....
    Alah ....beli je le kalau dah teringin sangat tu. Reward tuk diri sendiri dah penat penat kerja ....

    ReplyDelete
  9. tak pe..masalah teknikal biasa tu.resetkan HP atau beli baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reset dulu lah...hehe..Jimat dan senang kira :)
      Thanks HB

      Delete
  10. xpalh fidah untung tu..zahir dua tanda ingatan...bagus juga kan..

    ReplyDelete
  11. Tak pe.. 10 x pun takpe.. ok je hihii.. :D :D

    ReplyDelete
  12. hanpone merajuk tu sbb tuannya dah jeling 22 pone baru ... heeeee

    ReplyDelete
  13. saya tak pernah BW guna handphone.. kak fidah komen di blog saya ok saja..

    ReplyDelete
  14. cup..cup...
    itu artinya mbak minta hp baru saja, hihi....
    tapi kok kalau di blog saya tidak double comments tuh :D

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers