<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Happy Birthday White Barley

Oktober 17, 2015

Happy Birthday White Barley

Assalamualaikum.



Pertengahan bulan Oktober 2015 sebenarnya adalah ulang tahun blog saya yang ke 2.
Kalau di 'benchmark' dengan umur manusia, umur 2 tahun dah boleh berjalan dan berlari, tapi masih tak laju. Kalau blog?

Bercerita tentang blog, tak adalah banyak progress sangat kalau dibandingkan dengan masa mula-mula berblogging. Follower dan daily traffic pun masih di tahap minimum.

Tapi, ada banyak perkara lain yang saya dapat belajar dengan berblogging. Saya dapat belajar buat blog sendiri, dapat belajar untuk suka suki tukar template, dapat menambahkan pengetahuan bila membuat artikel di blog sendiri dan membaca di entri di blog orang lain serta dapat bersilaturrahim dengan sahabat-sahabat di alam maya. Macam-macam ada kan......

Gambar kat atas tu, adalah gambar header di template lama.
Background putih dan gambar 'flower pot'....haha i like :)

Anyway, Happy Birthday White Barley. Semoga semangat berblogging itu tetap ada walau kadangkala perasaan malas itu memang menjadi penghalang. Semoga blog White Barley ini masih boleh bertahan.......

Itu aje nak cerita kali ini.

Salam hujung minggu dan semoga segala urusan kita semua dipermudahkan. Aamiin.




Label:

50 Ulasan:

Di 10/17/2015 12:01:00 PTG, Blogger Mizz Aiza berkata...

happy birthday whitebarley.. cepat masa berlalu.. semoga blog ini terus success.. ;)

 
Di 10/17/2015 12:17:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Aiza.
Moga Aiza juga terus suksess.

 
Di 10/17/2015 12:40:00 PTG, Blogger suria lekatlekit berkata...

Alhamdulillah.. semoga blog whitebarley terus mewarnai dunia blog. Kalau ikut usia manusia blog saya sekarang dah masuk pra sekolah la kot kekeke

 
Di 10/17/2015 12:59:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Wah...dah lama Suria berblogging.
Moga suksess. Thanks Suria :)

 
Di 10/17/2015 03:06:00 PTG, Blogger Wahab Saputra berkata...

Oh usia blognya udah dua tahun ya,,,selamat dan sukses selalu,,,,

 
Di 10/17/2015 03:21:00 PTG, Blogger Wahab Saputra berkata...

Sudah dua tahun usia blognya,,,klo bayi lagi lucu-lucunya,,,,selamat ya dan sukses selalu

 
Di 10/17/2015 03:28:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Aamiin. Moga suksess juga.
Thanks Mr WS :)

 
Di 10/17/2015 03:29:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Kalau bayi, mungkin sudah berlari tapi perlahan... :)
Moga sama2 suksess. aamiin
Thanks again :)

 
Di 10/17/2015 04:26:00 PTG, Blogger Bunda_nora berkata...

Selamat harijadi blog whitebarly...dah lama jugak yerk...
Tahniah semoga terus sukses...

 
Di 10/17/2015 07:00:00 PTG, Blogger Unknown berkata...

happy birthday white barley wah dah 2 tahun ya alhamdulillah semoga bertambah cepat berlari lepas ni hehehe

 
Di 10/17/2015 07:35:00 PTG, Blogger Unknown berkata...

alhamdulillah , dah 2 thn tu ... happy anniversary ... part bermain dgn template tu , sis pun sama ...

 
Di 10/17/2015 09:15:00 PTG, Blogger AtieYusof berkata...

Wahh dah masuk 2 thn erk white barley... happy birthday & tahniah... atie suka konsep blog fidah ni.. kemas... nice to knowing you... teruskn menulis... ;)

 
Di 10/18/2015 06:03:00 PG, Anonymous Hero Borneo berkata...

sekarang dah tiba masa untuk menukar domain pulak..supaya lebih awesome..lagi lama tak tukar maka lagi menyesal nanti..he..he...ayat power tu.

 
Di 10/18/2015 01:17:00 PTG, Blogger OKje berkata...

Hepy Bezday White Barley... moga dapat terus bertatih, berlari melompat dlm dunia blogging.

Biasalah....mood manusia ada pasang surutnya.... sama je kita ni FS...

 
Di 10/18/2015 01:27:00 PTG, Blogger OKje berkata...

Sukalah header tu FS .....nampak suci

 
Di 10/18/2015 01:36:00 PTG, Blogger Dunia Zumal berkata...

Selamat ulang tahun kedua buat White Barley ^-^

 
Di 10/18/2015 01:57:00 PTG, Blogger Wak Lat berkata...

tahniahnyer, semoga terus rajin mmblog yee ;p

 
Di 10/18/2015 05:25:00 PTG, Blogger paridah berkata...

happy birthday white barley walau msh muda usianya peningkatan dlm cara blogging mengagumkan...tahniah fidah.

 
Di 10/18/2015 05:35:00 PTG, Blogger Woro Nur berkata...

masya Allah. saya suka gambar flower pot dengan background putih ..
cantk sangat ... fokus dan tertata baik.
keep writing n walking ... success yaaaa blog nya :)

 
Di 10/18/2015 06:28:00 PTG, Blogger Mizz Aiza berkata...

InsyaAllah fidah.. ;)

 
Di 10/18/2015 10:52:00 PTG, Blogger Anisayu Nastutik berkata...

Selamat ultah ke dua
Semoga terus jaya
Berwarna rasa cita
Seindah kejora...

 
Di 10/19/2015 06:49:00 PG, Anonymous mrhanafi berkata...

semoga terus konsisten dan terus sukses hendaknya

 
Di 10/19/2015 07:16:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Cadangnya nak tukar sebelum bday...tp x sempat..
In shaa Allah, kalau tukar nanti saya mintak tolong sifu ajar :)

 
Di 10/19/2015 07:18:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Saya suka juga..tapi kalau letak kat template skrg, loading macam slow...
Nanti Mak belajar lagi macam mana nak buat.
Thanks okje :)

 
Di 10/19/2015 07:19:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Bunda..suksess untuk Bunda juga :)

 
Di 10/19/2015 07:21:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Kak Noor.
Lepas ni saya nak maraton pulak...hihi :)

 
Di 10/19/2015 07:22:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Aamiin..

 
Di 10/19/2015 07:23:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Bermain2 dgn template memang best...rasa2 kreatif gitew...hihi
Thanks Vee :)

 
Di 10/19/2015 07:26:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Nice knowing u too...moga persahabatan dan silatirrahim berkekalan...
Thanks Atie :)

 
Di 10/19/2015 07:29:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Kita start dengan jogathon dulu Mak...baru nam kutip derma peringkat sekolah :D
In shaa Allah. Moga suksess semuanya.
Thanks Okje :)

 
Di 10/19/2015 07:30:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Zumal.
Moga Zumal suksess juga. Aamiin :)

 
Di 10/19/2015 07:39:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Wak.
Moga Wak juga suksess dengan blog & photo2 yang kreatif tiew :)

 
Di 10/19/2015 07:43:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Kak Paridah. Kembang kempis pulak rasa hidung pagi ni :D
Suksess untuk Kak Paridah juga. Dengan catatan inspirasi di blog dan kunjungan Kak Paridah di blog saya & kawan2, memang memeriahkan dunia blogging.
Thanks Kak :)

 
Di 10/19/2015 12:16:00 PTG, Blogger nohas berkata...

tahniah..semoga terus sukses..

 
Di 10/19/2015 12:43:00 PTG, Blogger dear anies berkata...

ada buat kenduri x ni? ;-)

 
Di 10/19/2015 01:48:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama berkata...

saya paling bawah sja ya mbak, selamat ulang tahun :)

 
Di 10/19/2015 04:56:00 PTG, Blogger Unknown berkata...

Happy brithday white barley moga blog ini menjadi makin hits, banyak pengunjung dan bermanfaat bagi orang yang membacanya :)

 
Di 10/19/2015 04:57:00 PTG, Blogger Unknown berkata...

Oh iya ngadain giveaway dong miss hehe

 
Di 10/19/2015 07:53:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Terima kasih Mba..
Suksess juga untuk blog di sana...sambil2 saya belajar resep makanan timur tengah..enak dong :)

 
Di 10/19/2015 07:56:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Seindah kejora
Bagai kerlipan bintang dihujung sana
Moga bersinar selamanya..

Thanks Mba Ayu :)

 
Di 10/19/2015 07:57:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Aamiin...thanks HB.
Komitment nak manage blog tu kadang2 ke laut..huhu

 
Di 10/19/2015 07:58:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Nohas..
Suksess juga untuk blog di sana.. :)

 
Di 10/19/2015 08:00:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Nak order roti jala boleh...buat makan kenduri... :)
Thanks Anies :)

 
Di 10/19/2015 08:01:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Terima kasih mukhlis...moga suksess juga ya :)

 
Di 10/19/2015 08:04:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Zee...
terima kasih juga support blog saya dari dulu. Moga persahabatan berkekalan ya.
Tapi sorry..nggak ada giveaway.. :D

 
Di 10/20/2015 01:34:00 PG, Anonymous Hero Borneo berkata...

sifu ada banyak dalam group BBN..terbaik gitu

 
Di 10/21/2015 11:31:00 PTG, Blogger Pha Is berkata...

tahniah.. happy 2nd anniversary..

 
Di 10/22/2015 02:24:00 PTG, Blogger dear anies berkata...

boleh no prob. beritahu je nak bila. COD skali!

 
Di 10/22/2015 04:04:00 PTG, Blogger Dunia Zumal berkata...

Amin...

 
Di 10/24/2015 10:58:00 PTG, Blogger Qaseh Vee berkata...

dpt rama kwn tu yg mahal ... seronok kan berblog .

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama