Oktober 17, 2015

Happy Birthday White Barley

Assalamualaikum.



Pertengahan bulan Oktober 2015 sebenarnya adalah ulang tahun blog saya yang ke 2.
Kalau di 'benchmark' dengan umur manusia, umur 2 tahun dah boleh berjalan dan berlari, tapi masih tak laju. Kalau blog?

Bercerita tentang blog, tak adalah banyak progress sangat kalau dibandingkan dengan masa mula-mula berblogging. Follower dan daily traffic pun masih di tahap minimum.

Tapi, ada banyak perkara lain yang saya dapat belajar dengan berblogging. Saya dapat belajar buat blog sendiri, dapat belajar untuk suka suki tukar template, dapat menambahkan pengetahuan bila membuat artikel di blog sendiri dan membaca di entri di blog orang lain serta dapat bersilaturrahim dengan sahabat-sahabat di alam maya. Macam-macam ada kan......

Gambar kat atas tu, adalah gambar header di template lama.
Background putih dan gambar 'flower pot'....haha i like :)

Anyway, Happy Birthday White Barley. Semoga semangat berblogging itu tetap ada walau kadangkala perasaan malas itu memang menjadi penghalang. Semoga blog White Barley ini masih boleh bertahan.......

Itu aje nak cerita kali ini.

Salam hujung minggu dan semoga segala urusan kita semua dipermudahkan. Aamiin.




50 ulasan:

  1. happy birthday whitebarley.. cepat masa berlalu.. semoga blog ini terus success.. ;)

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah.. semoga blog whitebarley terus mewarnai dunia blog. Kalau ikut usia manusia blog saya sekarang dah masuk pra sekolah la kot kekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah...dah lama Suria berblogging.
      Moga suksess. Thanks Suria :)

      Padam
  3. Oh usia blognya udah dua tahun ya,,,selamat dan sukses selalu,,,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aamiin. Moga suksess juga.
      Thanks Mr WS :)

      Padam
  4. Sudah dua tahun usia blognya,,,klo bayi lagi lucu-lucunya,,,,selamat ya dan sukses selalu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau bayi, mungkin sudah berlari tapi perlahan... :)
      Moga sama2 suksess. aamiin
      Thanks again :)

      Padam
  5. Selamat harijadi blog whitebarly...dah lama jugak yerk...
    Tahniah semoga terus sukses...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Bunda..suksess untuk Bunda juga :)

      Padam
  6. happy birthday white barley wah dah 2 tahun ya alhamdulillah semoga bertambah cepat berlari lepas ni hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Kak Noor.
      Lepas ni saya nak maraton pulak...hihi :)

      Padam
  7. alhamdulillah , dah 2 thn tu ... happy anniversary ... part bermain dgn template tu , sis pun sama ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bermain2 dgn template memang best...rasa2 kreatif gitew...hihi
      Thanks Vee :)

      Padam
  8. Wahh dah masuk 2 thn erk white barley... happy birthday & tahniah... atie suka konsep blog fidah ni.. kemas... nice to knowing you... teruskn menulis... ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nice knowing u too...moga persahabatan dan silatirrahim berkekalan...
      Thanks Atie :)

      Padam
  9. sekarang dah tiba masa untuk menukar domain pulak..supaya lebih awesome..lagi lama tak tukar maka lagi menyesal nanti..he..he...ayat power tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cadangnya nak tukar sebelum bday...tp x sempat..
      In shaa Allah, kalau tukar nanti saya mintak tolong sifu ajar :)

      Padam
    2. sifu ada banyak dalam group BBN..terbaik gitu

      Padam
  10. Hepy Bezday White Barley... moga dapat terus bertatih, berlari melompat dlm dunia blogging.

    Biasalah....mood manusia ada pasang surutnya.... sama je kita ni FS...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita start dengan jogathon dulu Mak...baru nam kutip derma peringkat sekolah :D
      In shaa Allah. Moga suksess semuanya.
      Thanks Okje :)

      Padam
  11. Sukalah header tu FS .....nampak suci

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya suka juga..tapi kalau letak kat template skrg, loading macam slow...
      Nanti Mak belajar lagi macam mana nak buat.
      Thanks okje :)

      Padam
  12. Selamat ulang tahun kedua buat White Barley ^-^

    BalasPadam
  13. tahniahnyer, semoga terus rajin mmblog yee ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Wak.
      Moga Wak juga suksess dengan blog & photo2 yang kreatif tiew :)

      Padam
  14. happy birthday white barley walau msh muda usianya peningkatan dlm cara blogging mengagumkan...tahniah fidah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Kak Paridah. Kembang kempis pulak rasa hidung pagi ni :D
      Suksess untuk Kak Paridah juga. Dengan catatan inspirasi di blog dan kunjungan Kak Paridah di blog saya & kawan2, memang memeriahkan dunia blogging.
      Thanks Kak :)

      Padam
  15. masya Allah. saya suka gambar flower pot dengan background putih ..
    cantk sangat ... fokus dan tertata baik.
    keep writing n walking ... success yaaaa blog nya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Mba..
      Suksess juga untuk blog di sana...sambil2 saya belajar resep makanan timur tengah..enak dong :)

      Padam
  16. Selamat ultah ke dua
    Semoga terus jaya
    Berwarna rasa cita
    Seindah kejora...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seindah kejora
      Bagai kerlipan bintang dihujung sana
      Moga bersinar selamanya..

      Thanks Mba Ayu :)

      Padam
  17. semoga terus konsisten dan terus sukses hendaknya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aamiin...thanks HB.
      Komitment nak manage blog tu kadang2 ke laut..huhu

      Padam
  18. tahniah..semoga terus sukses..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Nohas..
      Suksess juga untuk blog di sana.. :)

      Padam
  19. Balasan
    1. Nak order roti jala boleh...buat makan kenduri... :)
      Thanks Anies :)

      Padam
    2. boleh no prob. beritahu je nak bila. COD skali!

      Padam
  20. saya paling bawah sja ya mbak, selamat ulang tahun :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih mukhlis...moga suksess juga ya :)

      Padam
  21. Happy brithday white barley moga blog ini menjadi makin hits, banyak pengunjung dan bermanfaat bagi orang yang membacanya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh iya ngadain giveaway dong miss hehe

      Padam
    2. Thanks Zee...
      terima kasih juga support blog saya dari dulu. Moga persahabatan berkekalan ya.
      Tapi sorry..nggak ada giveaway.. :D

      Padam
  22. tahniah.. happy 2nd anniversary..

    BalasPadam
  23. dpt rama kwn tu yg mahal ... seronok kan berblog .

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut