Februari 12, 2018

Ayam Atau Daging?


Assalamualaikum
Untuk sekian kalinya Akak makan nasi ni.
Pilihan lauk adalah ayam campur daging goreng kunyit.

Sebenarnya dah makan nasi + daging goreng kunyit Jumaat lepas, tapi teringat-ingat pulak weekend hari tu. Kena lah beli lagi hari ni :)


Memang sedap. Tak caya boleh cuba, try and test. Lokasinya adalah di Jalan Cangkat Perak,  belakang Jalan Sultan Ismail. Harga kalau ada nasi+ ayam + daging adalah RM8.

Lagi ummppphhh kalau ada air dragon fruit ni.


Nak menarik lagi, ada keropok sebagai bahan kudap-kudapan...peerrgghhh.
Tengok tangki ler.


Betullah orang kata:
Gendang gendut tali kecapi
Kenyang perut suka hati.

Sekian. Wassalam.

#whitebarley
#perutkenyanghatisenang
#jalanjalancarimakan



12 ulasan:

  1. selalu beli yg kt medan selera Odeon, depan Pertama Kompleks..sos cili dia..perghh..pedas giler..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bole cuba ni...
      Lapar pulak bila baca..

      Padam
  2. sedapnya...


    tahniah tau!

    https://aniesandyou.blogspot.my/2018/02/tahniah-kepada-pemenang2-tudung.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah...Thanks Anies..
      First time menang GA ni...

      Padam
  3. SEDAPNYA DAGING KUNYIT DH LAMA XMKN DAGING

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap Kak. Meresap rempah dia kat dalam daging. Makan pulak dengan nasi panas....

      Padam
  4. Sedap ni.. rasanya boleh cari tempat tu klu ada di kawasan sekitar waktu lunch. Kena sampai awal sikit sblum lunch hour ni takut ramai nnti hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom singgah dan cuba. Tak boleh lambat sbb beratur panjang. Karang nampak bekas nasik aje.. :D

      Padam
  5. Balasan
    1. Ikut selera masing2. Kalau akak, dua dua pun sedap.

      Padam
  6. Balasan
    1. Memang dua dua pun sedap Pak Cik WP

      Padam

Google+ Followers

Pengikut