<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Ayam Atau Daging?

Februari 12, 2018

Ayam Atau Daging?


Assalamualaikum
Untuk sekian kalinya Akak makan nasi ni.
Pilihan lauk adalah ayam campur daging goreng kunyit.

Sebenarnya dah makan nasi + daging goreng kunyit Jumaat lepas, tapi teringat-ingat pulak weekend hari tu. Kena lah beli lagi hari ni :)


Memang sedap. Tak caya boleh cuba, try and test. Lokasinya adalah di Jalan Cangkat Perak,  belakang Jalan Sultan Ismail. Harga kalau ada nasi+ ayam + daging adalah RM8.

Lagi ummppphhh kalau ada air dragon fruit ni.


Nak menarik lagi, ada keropok sebagai bahan kudap-kudapan...peerrgghhh.
Tengok tangki ler.


Betullah orang kata:
Gendang gendut tali kecapi
Kenyang perut suka hati.

Sekian. Wassalam.

#whitebarley
#perutkenyanghatisenang
#jalanjalancarimakan



Label:

12 Ulasan:

Di 2/12/2018 02:07:00 PTG, Blogger nohas berkata...

selalu beli yg kt medan selera Odeon, depan Pertama Kompleks..sos cili dia..perghh..pedas giler..

 
Di 2/12/2018 02:23:00 PTG, Blogger dear anies berkata...

sedapnya...


tahniah tau!

https://aniesandyou.blogspot.my/2018/02/tahniah-kepada-pemenang2-tudung.html

 
Di 2/12/2018 06:13:00 PTG, Blogger paridah berkata...

SEDAPNYA DAGING KUNYIT DH LAMA XMKN DAGING

 
Di 2/12/2018 10:27:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Sedap ni.. rasanya boleh cari tempat tu klu ada di kawasan sekitar waktu lunch. Kena sampai awal sikit sblum lunch hour ni takut ramai nnti hehee

 
Di 2/14/2018 06:38:00 PTG, Blogger Hans berkata...

ayam baru sedap

 
Di 2/14/2018 06:43:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Bole cuba ni...
Lapar pulak bila baca..

 
Di 2/14/2018 06:44:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Alhamdulillah...Thanks Anies..
First time menang GA ni...

 
Di 2/14/2018 06:45:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Sedap Kak. Meresap rempah dia kat dalam daging. Makan pulak dengan nasi panas....

 
Di 2/14/2018 06:46:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Jom singgah dan cuba. Tak boleh lambat sbb beratur panjang. Karang nampak bekas nasik aje.. :D

 
Di 2/14/2018 06:46:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Ikut selera masing2. Kalau akak, dua dua pun sedap.

 
Di 2/15/2018 02:06:00 PTG, Blogger Warisan Petani berkata...

nampaknye dua2 pun sedap.

 
Di 2/15/2018 06:23:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Memang dua dua pun sedap Pak Cik WP

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama