May 10, 2015

Mawar Putih Untuk Mama


Kau sinaran bulan
Menyerikan bintang-bintang
Kau lah fajar yang menerbitkan pagi

Kau sirami embun
Menyegarkan pepohonan
Kau bukakan tabir siang untuk ku

Kau berikan Mama
Kasih sayang maha suci
Betapa agungnya
Tiada ternilaikan
Oh Mama..oh Mama ku
Tiada cinta yang murni
Setulus cinta mu

Ku suntingkan Mama
Sekuntum mawar putih
Sebagai lambang kesucian cinta ku

Lagu :Mawar Putih Untuk Mama
Penyanyi : Sharifah Aini


22 comments:

  1. mawar putih seharum sesuci hati ibu yg bersih...selamt hari ibu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari ibu juga Kak Paridah. Antara anugerah terbesar dalam hidup adalah mempunyai ibu dan diberi peluang untuk menjadi ibu...

      Delete
  2. lagu ini memang best..menusuk kalbu dan jiwa..hoho.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagu khas untuk ibu2...mesti la best :)

      Delete
    2. lagu khas untuk ayah ada tak ?

      Delete
  3. Doa diatas tak pernah lupa utk dititipkan... selamat hari Ibu sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari ibu juga atie.
      thanks :)

      Delete
  4. Mawar putih aku suka dengan keindahan yang terpancar dari mawar tersebut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mawar putih sangat cantik. Lambang kesucian kata orang. Terima kasih Miss Wida :)

      Delete
  5. selamat hari ibu kepada kak fidah.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Gee...
      Selamat hari ibu untuk semua ibu2 dan bakal2 ibu :)

      Delete
  6. Luar biasa kak post nya, semoga ibu kakak senantiasa sehat wal afiat amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu saya sudah tiada.
      Tapi, terima kasih atas kunjungannya :)

      Delete
  7. Mawar putih
    Beraroma suci bersih
    Lambang cinta kasih
    Dari ibu tanpa pamrih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mawar putih suci
      Harum mewangi
      Lambang kasih sayang sejati

      Delete
  8. Aamiin.. semoga roh Arwah sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.. Al Fatihah.

    Al Fatihah juga buat seniwati dan biduanita Sharifah Aini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alfatihah..Aamiin
      Teringat pulak zaman kecik2 dulu, masa arwah mak saya masih ada :(
      Thanks Khir :)

      Delete
  9. Replies
    1. betul. Mendalam maksudnya.
      Antara lagu faveret saya
      Thanks Anies :)

      Delete
  10. Dulu kat sekolah, kalau masuk talent time memang suka nyanyi lagu ni.
    Kalau akak tak nanyi, nanti cikgu yang suruh nyanyi lagu ni hehe....nostalgia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah...mesti ada gaya suara biduanita ni.
      Thanks kak Lynn :)

      Delete