<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Bila Handphone Bermasalah

Mei 12, 2015

Bila Handphone Bermasalah

Assalamualaikum

Entah apalah masalah dengan handphone dan mobile network saya hari ini.
Buat call tak boleh, sms tak boleh, whatsapp tak boleh, surf internet tak boleh, blogging via handphone....pun tak boleh



Hidup dah biasa ada handphone (yang berfungsi seperti sepatutnya), bila terjadi hal-hal yang sebegini memang payah juga. Media perhubunganlah katakan. Pada saya handphone memang sangat penting terutamanya untuk

  • Menghubungi ahli keluarga 
  • Menghubungi team kerja saya untuk mendapatkan maklumat secara cepat (terutamanya sewaktu meeting). Kira team-mate saya tu macam 'talian hayat' juga lah...huhu
  • Ber chatting dengan group 'Mak-mak Kiah' untuk mengetahui gossip terkini 
  • Check dan baca email
  • Check facebook dan instagram
  • Berblogging dan blog walking
  • Surf internet - mencari maklumat
  • Main game
  • Dan lain-lain lagi
Balik rumah tadi, tak pasal-pasal handphone kena 'reset'. Habislah segala data dan lagu-lagu mp3 Mak Jemah. Sabar aje lah. Hopefully lepas ni semuanya ok. 

Sekian. Wassalam

Gambar : Google




Label:

23 Ulasan:

Di 5/13/2015 02:27:00 PG, Anonymous Tanpa Nama berkata...

kalau saya hp termasuk hal penting untuk berhubungan dalam segala hal. kalau udah mati kadang jadi susah sendiri sista. makanya saya selalu menjaga agar tidak rusak atau macet.

 
Di 5/13/2015 08:23:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Betul Mbah. Seperti terputus hubungan dengan segala hal semalam bila hp tidak berfungsi seperti biasa. Moga-moga tidak terjadi lagi hal seperti semalam.
Terima kasih kunjungannya Mbah :)

 
Di 5/13/2015 09:05:00 PG, Blogger paridah berkata...

HMM...HANTAR REPAIR JE FIDAH...MMG SUSAH KALAU ALAT HUBUNGAN MAYA NI XBERFUNGSI...HILANG BICARA.

 
Di 5/13/2015 09:10:00 PG, Blogger aTieYusof Family berkata...

dah biasa ada HP mmmg janggal klu takde @ rosak..hehe.. nak berhubung dgn ahli keluarga tu yg susah... kot2 nak mintak baru tak? hehe

 
Di 5/13/2015 09:21:00 PG, Blogger Khai♥Rin : anies berkata...

bln 3 aritu hp sy buat hal. bla cas penuh, br beberapa minit gn dia trs off. da laa ms tu sy ada hal kt luar. terpaksa tebalkn muka pinjam kt org powerbank sbb nk call. kalau x buat cm tu, br nk dail da off...bla on semula tggl 5% mau x hangin pd hal sblm tu penuh

 
Di 5/13/2015 11:26:00 PG, Blogger Wida Zee berkata...

Kalau boleh saran beli hape baru lagi aja miss fidah xixixi :D

 
Di 5/13/2015 03:50:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Mmg leceh klu hp problem.. walaupun boleh reset, tapi ada ralat rasanya.. saya pun pernah kena hhmm...

 
Di 5/13/2015 08:20:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Memang mati kutu jugak semalam..
Alhamdulillah hari ni dah ok. Thanks Kak Paridah

 
Di 5/13/2015 08:20:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Semalam dah jeling2 jugak kat iklan handphone...huhu :D

 
Di 5/13/2015 08:22:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Itu kira dah memang perlu beli yang baru tu..
Susah juga kalau ada kat luar.

 
Di 5/13/2015 08:23:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Harus di kira dulu ongkosnya Miss Wida...huhu :D

 
Di 5/13/2015 08:24:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Memang leceh...habis hilang lagu2 mp3 kesukaan saya.. :(

 
Di 5/14/2015 09:57:00 PG, Anonymous Akak Vitamin berkata...

Rasa terputus dengan dunia luar. Yelah even info account ke apa semua simpan situ.

 
Di 5/14/2015 01:10:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Setuju. Bagai terputus dengan dunia luar.
Terima kasih Akak Vitamin. Salam kenal :)

 
Di 5/14/2015 03:13:00 PTG, Blogger Gee Lion berkata...

terkena virus ke ni.. x pasal2 kena reset ye.. huhu..

 
Di 5/14/2015 06:34:00 PTG, Blogger Lynn Munir berkata...

Itu petandan minta diganti baru Fidah. Ganti yg baru je deh... hehe

 
Di 5/14/2015 10:42:00 PTG, Blogger Cetusan Minda berkata...

ganti aja sama itu zenfone2 fidah ... heeeee

 
Di 5/15/2015 12:11:00 PG, Anonymous mrhanafi berkata...

handphone boleh jadi sumber pendapatan..

saya dah hilang 2 telefon dalam masa yang sama...

sakitnya hati tuh di sini..

 
Di 5/15/2015 06:00:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Kannn..
Susah jugak sbb ada data yg x sempat back up.

 
Di 5/15/2015 06:00:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Mahai kak Lynn...
Walaupun mata tu merayap aje kat iklan handphone :)

 
Di 5/15/2015 06:01:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Hehe..gud idea.
Ada gst tak? :D

 
Di 5/15/2015 06:02:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Towkey basar kalau setakat nak beli sebijik hp, macam celah gigi jek!

 
Di 5/18/2015 07:45:00 PG, Blogger hainom OKje berkata...

Dia nak suh tuan hp tukar hp kot hihi...
Hp okje pun kekadang hang....geram betul

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama