November 05, 2017

Cantik Dengan Frankincense

Assalamualaikum


Hari ni saya nak cerita tentang minyak Frankincense, Young Living Essential Oil.
Al kisahnya minggu lepas Akak demam selsema.
Selalunya kalau selsema, kulit sekitar hidung akan mengelupas. Macamlah lap hidung dengan kertas pasir...huhu. 
Hari tu, saja cuba sapu minyak ni kat muka sebab dengar orang kata minyak ni baik untuk kulit. Alhamdulillah, keesokkan harinya kulit dah ok. Tak mengelupas. Cepat sungguh kesannya.
Semenjak dari hari itu, Akak terus jatuh cinta dengan minyak ni :)
Credit source

Bila di google-google, minyak Frankincense ni ada banyak khasiatnya.
Minyak ini juga dicampur dengan essential oil lain untuk tujuan kecantikan.

Credit source
Credit source
Boleh dicampurkan beberapa titik essential oils ini untuk memulihkan kulit kusam dan tanda-tanda penuaan :)

Credit source
Dengan 2 titik lemon, 2 titik lavender, 2 titik frankincense dan minyak kelapa dara, kita boleh sapu di mata untuk mengurangkan garis-garis halus atau kedutan. In shaa Allah.

Jadi apa lagi. Jom kita berkenal-kenalan dengan lebih rapat dengan minyak-minyak ni.
Pastinya ada banyak lagi tips kecantikan yang bermanafaat untuk kita semua.

Perempuan mana tak mahu cantik. Ya tak?

Sekian. Wassalam.






16 ulasan:

  1. sebotol ni boleh thn berapa lama?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ikut tahap penggunaan...
      Dalam 1 to 2 bulan

      Padam
  2. first time dgr nama minyak ni...byk kegunaan, both beauty & health..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dulu tengok kawan2 buat knowledge sharing pasal minyak ni. Bila dah guna..memang betul2 suka..

      Padam
  3. Balasan
    1. Untuk kecantikan dan kesihatan juga

      Padam
  4. menarik juga nie...

    orang cantik akan bertambah cantik la selepas ini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huntung ler kalau orang memang dah cantik...

      Padam
  5. Menarik... lelaki pun nak cantik juga :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul...
      Mak nampak ada orang ber-make up hari tu... :)

      Padam
  6. Ha a kalau selseme mmg ada kulit mengelupas kat sekitar hidung. Ralit kopek tu hihi....Mana nak dapat minyak tu FS? Kena order ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena order dengan ahli/ member nya.

      Padam
  7. wah...best nie,saya mmg suka
    kesihatan&kecantikan nie...

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut