<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Cantik Dengan Frankincense

November 05, 2017

Cantik Dengan Frankincense

Assalamualaikum


Hari ni saya nak cerita tentang minyak Frankincense, Young Living Essential Oil.
Al kisahnya minggu lepas Akak demam selsema.
Selalunya kalau selsema, kulit sekitar hidung akan mengelupas. Macamlah lap hidung dengan kertas pasir...huhu. 
Hari tu, saja cuba sapu minyak ni kat muka sebab dengar orang kata minyak ni baik untuk kulit. Alhamdulillah, keesokkan harinya kulit dah ok. Tak mengelupas. Cepat sungguh kesannya.
Semenjak dari hari itu, Akak terus jatuh cinta dengan minyak ni :)
Credit source

Bila di google-google, minyak Frankincense ni ada banyak khasiatnya.
Minyak ini juga dicampur dengan essential oil lain untuk tujuan kecantikan.

Credit source
Credit source
Boleh dicampurkan beberapa titik essential oils ini untuk memulihkan kulit kusam dan tanda-tanda penuaan :)

Credit source
Dengan 2 titik lemon, 2 titik lavender, 2 titik frankincense dan minyak kelapa dara, kita boleh sapu di mata untuk mengurangkan garis-garis halus atau kedutan. In shaa Allah.

Jadi apa lagi. Jom kita berkenal-kenalan dengan lebih rapat dengan minyak-minyak ni.
Pastinya ada banyak lagi tips kecantikan yang bermanafaat untuk kita semua.

Perempuan mana tak mahu cantik. Ya tak?

Sekian. Wassalam.






Label:

16 Ulasan:

Di 11/06/2017 09:45:00 PG, Blogger dear anies berkata...

sebotol ni boleh thn berapa lama?

 
Di 11/06/2017 02:38:00 PTG, Blogger nohas berkata...

first time dgr nama minyak ni...byk kegunaan, both beauty & health..

 
Di 11/06/2017 09:06:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Ikut tahap penggunaan...
Dalam 1 to 2 bulan

 
Di 11/06/2017 09:06:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Dulu tengok kawan2 buat knowledge sharing pasal minyak ni. Bila dah guna..memang betul2 suka..

 
Di 11/06/2017 09:15:00 PTG, Blogger paridah berkata...

WAH BAGUS KEGUNAANNYA

 
Di 11/07/2017 08:29:00 PG, Anonymous raihanah berkata...

banyak juga kebaikannya

 
Di 11/07/2017 08:35:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Banyak kegunaannya...saya suka

 
Di 11/07/2017 08:35:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Untuk kecantikan dan kesihatan juga

 
Di 11/08/2017 09:18:00 PG, Blogger mrhanafi dot com berkata...

menarik juga nie...

orang cantik akan bertambah cantik la selepas ini..

 
Di 11/08/2017 04:35:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Menarik... lelaki pun nak cantik juga :)

 
Di 11/08/2017 11:00:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Huntung ler kalau orang memang dah cantik...

 
Di 11/08/2017 11:01:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Betul...
Mak nampak ada orang ber-make up hari tu... :)

 
Di 11/09/2017 07:18:00 PG, Blogger hainom OKje berkata...

Ha a kalau selseme mmg ada kulit mengelupas kat sekitar hidung. Ralit kopek tu hihi....Mana nak dapat minyak tu FS? Kena order ke?

 
Di 11/09/2017 12:54:00 PTG, Blogger Hasliynda Umairah berkata...

wah...best nie,saya mmg suka
kesihatan&kecantikan nie...

 
Di 11/09/2017 07:10:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Kena order dengan ahli/ member nya.

 
Di 11/09/2017 07:10:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Saya suka sangat minyak ni

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama