Oktober 20, 2017

Lauknya Cukup Masin


Assalamualaikum.
Hari ni konon-kononnya nak celebrate birthday kawan. Maka pergilah ke tempat ini.

Tapi agak mengecewakan sebab kebanyakkan lauknya terlebih masin. Nak kata tekak akak sorang, rasanya tak juga sebab semua kawan-kawan pun kata masin.

Nasi Bariyani

Nak senang cerita, makan keropok lagi best...huhu

Lauk aje la masin, dessert dia kira ok jugak.
Akak bagi 4 bintang untuk dessert.



Gambar akak-akak tengah menjamu selera.

Pernah juga makan kat sini beberapa bulan yang lalu. Tempat yang sama, makanan yang hampir sama, tapi rasanya berbeza. Agak-agak kenapa ya?..

Sekian. Wassalam.

Credit: Sho, Juli, Masyi, Kakakmerah

#happybelatedbirthdaymasyi


17 ulasan:

  1. Chef yang masak ikut mood kot.hehe.. yang penting makan masih rasa sedap ok la tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok la part lain tu..
      Tapi sedey jugak lauk masin :(

      Padam
  2. dessert mmg mengancam. bab2 masin ni chef dia ni bakal naik pelamin kot 😀

    BalasPadam
    Balasan
    1. Agaknya lah..
      Tapi ada mknn yang rasa macam garam tumpah...huhu..✌🏃‍♀️🏃‍♀️

      Padam
  3. Chef lain la tu. Mak saya kata orang masak masin ni nak kawin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau bukan tukar chef, memang nak kawin la agaknya chef tu..🤔

      Padam
  4. kalau cukup masin ..

    celup la dengan air kosong

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak pulak kejanya nak cari air kosong.
      Dah tau macam tu..lain kali boleh rekomen makan kat tempat lain..

      Padam
    2. kalau macam tu..

      habis la bisnes kita ..

      kesiannya

      Padam
    3. Aiihhh...business air kosong ke?..🤣✌

      Padam
  5. menarik desert nya...kat mana ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah kutuk kaw2...tak berani lak sebut nama hotel..😁
      Somewhere near KLCC

      Padam
  6. Chef hari tu dah dekat2 hari nak kawen kot. Macam kata orang tua2, masak jadi masin tu tanda anak dara nak dekat kawen. Tu kalau anak dara. Kalau bukan? Hmmm...

    BalasPadam
  7. Kalau dessert pun jatuh masin jugak tak taulah nak cakap apa dah haha...
    Lama tak makan nasi kuning macam tu FS.

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut