Oktober 08, 2017

Siapalah Mesin Basuh Tanpa Sabun

Assalamualaikum
Ni cerita pasal basuh baju.
Biasalah, hujung minggu adalah masa untuk kaum ibu melakukan aktiviti men-dobi.

Hari ni Mak nak buat satu review tentang sabun Biosinar.


Setakat ni, bila guna memang ok. Harga pun berpatutan.
Antara kelebihan sabun biosinar:

  • Pakaian tidak berbau hapak kalau terlebih sudah rendam
  • Kotoran tertanggal dengan mudah. Sesuai untuk semua jenis pakaian.
  • Nama pun multi purpose. Kasut sekolah anak-anak pun boleh dibasuh / direndam guna sabun ni. (Kalau ikut iklan dia, sabun ni boleh juga digunakan untuk  mencuci tandas dan bilik mandi - ni saya tak pernah cuba lagi)
  • Boleh berjimat cermat kerana selain daripada pencuci, sabun ini dirumus dengan pelembut dan penghilang kotoran degil.

Sabun ini adalah produk bumiputera muslim.
Pernahkah kita terfikir sabun basuh yang kita gunakan seharian adakah halal dan thoyyiba??


Nota kaki: Part menjual beli ni kadang-kadang boleh jadi sensitif. Tak kiralah barang atau perkhidmatan (service). Pendapat peribadi saya, penjual berhak untuk menentukan strategi pemasaran atau market segment untuk melariskan jualannya. Pembeli juga ada kebebasan untuk memilih kedai mana untuk urusan jual beli. Kalau suka beli, kalau tak suka boleh cari kedai lain. Simple!


Sekian. Wassalam.
Credit: sani






17 ulasan:

  1. SABUN YG SESUAI UNTUK BASUH BAJU TU TANPA APA2 MASALAH

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Kak..
      Baju bersih hati senang

      Padam
  2. Baru terikir juga Sabun basuh halal atau tidal..

    Kalau.produk bumiputera..

    Lebih yakin la pulak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gunakan dengan lebih yakin...
      Suci...

      Padam
  3. orang dulu2 basuh kain tepi sungai je. hihihi (saja buat lawak. klo tak lawak tak pa 😁)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau kat filem dulu2..siap boleh nyanyi2 lagi sambil basuh kain. tetiba kain hanyut, anak raja yang jumpa... :D

      Padam
  4. Mmg bagus.. kami pun guna sabun ni. Lebih yakin dan mesra alam juga :)

    BalasPadam
  5. tetiba sy igt satu sabun ni. ms sy kecik2 dulu laa... keluaran bumiputera muslim... pakai 1 scoop je dah bersih. skrg mmg da x de lg... harga mmg mahal ms tu. rm10 sekotak

    BalasPadam
  6. bagus juga sokong produk tempatan.apa pun bak kata akak, terpulang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom kita support produk tempatan..
      Malaysia Boleh..:D

      Padam
  7. Saya pakai sabun campur campur je FS...Bio Zip, Harimau Kuat...semua bedal hihi...

    Setuju dengan pandangan awak tu FS.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun baru aje guna sabun ni....hihi

      Padam
  8. saya suka sabun yang banyak buih sbb kalau tak banyak buih rasa tak bersih plak baju

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baru ada feel macam basuh kain. Betul tak..

      Padam
  9. Gunakan tanpa was2.
    Pakaian bersinar2.

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut