<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: WW#6 Why You Say Hello

Februari 17, 2016

WW#6 Why You Say Hello


Mengapa kita memulakan perbualan di telefon dengan perkataan 'Hello'?

Tahukah anda bahawa 'Hello' sebenarnya nama seorang wanita.
Sebagaimana yang kita sedia maklum, Graham Bell adalah orang yang mencipta telefon. Perkataan pertama yang disebut oleh Graham Bell setelah mencipta telefon adalah 'Hello', mengambil sempena nama teman wanitanya Margaret Hello...hihi sweet kan :)

Sekian. Wassalam.
p/s : walaupun ini ruangan Wordless Wednesday, rasa rugi pulak kalau tak tulis apa2. Jadi, saya tulis la jugak :D

Lagi pun macam cerita sejarah lah jugak...buat kenang kenangan...jangan sampai
#kelupaan

Gambar: Sumber


Label:

26 Ulasan:

Di 2/17/2016 09:09:00 PG, Blogger Unknown berkata...

Sudah dari tahun kapan ya kalau menjawab telpon dengan sapaan 'hello' miss

 
Di 2/17/2016 01:51:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Dari kecil ya..kalau kita membuat panggilan atau menjawab telefon akan dimulakan dengan 'Hello' :)
Thanks zee

 
Di 2/17/2016 03:13:00 PTG, Blogger saniahibrahim berkata...

Dah terbiasa jwp hello bila dpt panggilan telefon...nk beri salam terus bimbang bukan islam.

 
Di 2/17/2016 06:56:00 PTG, Blogger I am LZ berkata...

Al-kisah Fidah Shah, jadi selama ni bila jwb call kita dok sebut nama makwe Alexander Graham Bell lah yer.. :-)

 
Di 2/17/2016 07:58:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Betul jugak tu...bukan apa, cuma takut tersilap :(

 
Di 2/18/2016 01:53:00 PG, Blogger Bunda_nora berkata...

Hello...:)

 
Di 2/18/2016 04:25:00 PG, Blogger Dunia Zumal berkata...

Owh Hello tu awek Graham Bell rupanya

 
Di 2/18/2016 07:49:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Hello Bunda :)
Gud morning

 
Di 2/18/2016 07:50:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Haha..betul tu :)

 
Di 2/18/2016 10:41:00 PG, Blogger Unknown berkata...

anak kecil juga baru pegang hp kalo nelpon bilang hello yahh :)

 
Di 2/18/2016 11:22:00 PG, Blogger nohas berkata...

baru tahu, thanks....."hello, is it me you looking for?"..

 
Di 2/18/2016 02:58:00 PTG, Blogger HAMIDIsP berkata...

Hello, sungguh ajaib, 1st baca :)

 
Di 2/18/2016 04:05:00 PTG, Anonymous raihanah berkata...

baru tahu jugak. Hello :)

 
Di 2/18/2016 10:15:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Hello.. is it me u looking for... hihii.
Bagus info ni. Saya pun baru tau... thanks sharing.. :D

 
Di 2/19/2016 06:24:00 PG, Blogger Hanafi Abdullah berkata...

dah terakam dalam minda kita semua..saya kadang-kadang guna perkataan wei ..

 
Di 2/19/2016 07:54:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Benar..dari kecil sudah pandai sebut 'Hello' :)

 
Di 2/19/2016 07:58:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Lagu legend ni. Mungkin Otai2 aje tau :D
tapi...asik banget deh

 
Di 2/19/2016 08:00:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Saya juga baru tau...
Satu kenangan :)

 
Di 2/19/2016 08:01:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Hello..apa khabar?

 
Di 2/19/2016 08:03:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Wei..ni hao ma???

 
Di 2/19/2016 08:35:00 PG, Blogger Qaseh Vee berkata...

utglah gfnya sbb sampai kiamat namanya diabadikan ...

 
Di 2/19/2016 08:46:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Tu lah..untung kan.

 
Di 2/19/2016 01:14:00 PTG, Blogger OKje berkata...

Mcm dah pernah baca artikel ni, kat mana tak ingat. Kiranya mcm Mumtaz dgn Taj Mahallah ni ek

 
Di 2/19/2016 02:56:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Kisah chenta agong tu Mak...hihi

 
Di 2/22/2016 11:33:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Baru tau jugak nih. Nama girlfren dia rupanya :)

 
Di 2/22/2016 11:35:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Saya pun baru tau. Dulu2 masa kat sekolah..dia org x ada bagi tau part ni :)

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama