November 12, 2015

Gunung Bromo Dan Bubur



Bukan cerita tentang gunung yang cuba akak sampaikan kerana tak pernah seumur hidup akak daki gunung. Habis best pun, mungkin panjat bukit kat belakang rumah saja..haha

Entri ini adalah penghargaan buat Blogger Jari Manis atau JM.
Terima kasih banyak-banyak JM atas souvernir yang dikirimkan. Moga JM dimurahkan rezeki selalu. In shaa Allah, boleh travel kat banyak-banyak tempat lagi. Aamiin

Terima Kasih Daun Keladi Blogger JM
Untuk kawan-kawan yang belum mengenali Blogger JM, bolehlah melawat ke blognya di www.jarimanistravel.blogspot.my
Terutamanya untuk kaki travel, pasti anda semua akan dapat tips-tips penting tentang perjalanan, penginapan dan tempat yang ingin dilawati.

Apa pulak kaitannya dengan bubur ni?..
Sebenarnya tak ada apa. Juga bukan kisah akak makan bubur di puncak gunung...:D
Cuma nak cerita tentang breakfast pagi tadi. Niat dihati nak cari ayam, tapi yang ada hanya bubur ikan bilis. Jadi, bayangkan ajelah macam makan ayam atau bubur ayam..hoho

Bubur


Sekian. Wassalam.

15 ulasan:

  1. Murah rezeki pada yang memberi souvernir...tahniah Fidah...
    so, rasa bubur ayam ke @ bubur bilis?? haha

    BalasPadam
  2. wahhh dpt souvenir dari jauh tuuu tahniah!

    BalasPadam
  3. tahniah fidah dpt hadiah drpd JM yg pemurah tu...sedapnya mkn bubur ayam.

    BalasPadam
  4. wah dapat hadiah ne mbak, saya maunya bubur nya mbak :) hehehe

    BalasPadam
  5. Makan bubur ikan bilis
    Sembari menulis
    Dapat sufenir gratis
    Senyum makin manis...

    BalasPadam
  6. sedap bubur ikan bilis...cantik FM..from Surabaya with love...

    BalasPadam
  7. Tahniah fidah.. ;)

    Sedap tu bubur ikan bilis..

    BalasPadam
  8. Wahh tahniah... cayalah. JM tu sporting... tengah tunggu masa je nak jumpa dia tu... selalu lari2 je hehehee... :D

    BalasPadam
  9. wak pon fm bromo yg sama dari Jm yg jeliteer lettewww.,

    wak mamam bubur nasi masa demam jeeer ,, huhu2

    BalasPadam
  10. Bestnya dapat gift...mesti rajin komen blog JM kan....
    Bubur tu faveret okje tu FS.....sedapnyaaaa

    BalasPadam
  11. bubur ikan bilis pun sedap wooo ...

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut