Disember 13, 2017

Kurnia

Assalamualaikum



Bila bersembang-sembang dengan bff Akak pasal cerita zaman remaja dulu, teringat pulak kat lagu Kumpulan Slam ni...
haha nampak tak ke'otai'an nyer di situ
Korang layan tak lagu-lagu tahun 90an ni?

Kumpulan Slam ni memang glamer betul zaman-zaman tu. Ni kira lagu yang Akak suka la.
Dengan kombinasi lagu yang best, lirik yang berunsurkan ketuhanan dan suara Zamani yang merdu mendayu-dayu (Mr Hubby mesti menyampah giler kalau Akak memuji suara Zamani..haha)....memang menarik untuk dilayan. Jom....

Terlukis hakikat insani
Dari tinta lautan jiwa
Satu penzahiran rasa jelas di mata
Satu lakonan di pentas dunia

Lukisan yang tidak berbingkai
Dan bahasa yang tak ternilai
Kita renangi bersama lautan nikmat
Sampai ke pulau segala keramat

Pabila kita pulang
Dendangkan lagu kasih sayang
Hilangkan keraguan terangkan kegelapan
Apa yang ada di langit dan bumi
Adalah satu curahan cinta kita tak terperi

Aku hanya menumpang kasih melihat keindahan
Menjamah kebahagiaan
Dan berterima kasih atas kurnia
Yang tak terhingga



Sekian. Wassalam.
Selamat bercuti pada siapa-siapa yang sedang bercuti.
Dan bila dah bercuti...bolehlah nak sambung balik apa-apa kerja sampingan yang rasa tergendala :)
Untuk kawan-kawan dan pengunjung-pengunjung blog saya, sama ada yang memberi komen atau silent reader, terima kasih saya ucapan...I really appreciate it. 







18 ulasan:

  1. suka gak lagu ni, mendayu je, lirik pun puitis. suara Zamani pulak sedap.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best lagu2 dulu. Suara Zamani pun memang legend..

      Padam
  2. kumpulan Slam antara yg popular dulu-dulu, harap depa buat comeback...nostalgia..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hopefully ada la. Not only Slam..tapi utk kumpulan macam Iklim, U.K and others..

      Padam
  3. dah start bercuti ke...
    saya bukan setakat 90an, 60 - 70an pon layan :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeay...dah. Alhamdulillah
      Wah...bole la ber pop yea yeah..

      Padam
  4. LIRIK LAGU 90-AN PUITIS INDAH SUKA DENGAR

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Kak..indah liriknya, dengar banyak kali pun ok.

      Padam
  5. grup dedulu ni kan. zamani penyanyi dulu

    BalasPadam
  6. Pakcik lebih minat irama/lagu2 60an.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Irama thn 60an ok jugak tu Pakcik WP..zaman pop yea yeah..

      Padam
  7. lirik2 lagu dulu2 mmg berpuitis. kalau x masakan penulis lirik boleh masyukkkkk dgn hanya berbekalkan idea terbaik sahaja

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Anies...
      Lain kualitinya dan dengar berkali kali pun tak jemu

      Padam
  8. Lagu orang lama ni.. mmg dengar boleh menusuk kalbu..

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut