<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Kurnia

Disember 13, 2017

Kurnia

Assalamualaikum



Bila bersembang-sembang dengan bff Akak pasal cerita zaman remaja dulu, teringat pulak kat lagu Kumpulan Slam ni...
haha nampak tak ke'otai'an nyer di situ
Korang layan tak lagu-lagu tahun 90an ni?

Kumpulan Slam ni memang glamer betul zaman-zaman tu. Ni kira lagu yang Akak suka la.
Dengan kombinasi lagu yang best, lirik yang berunsurkan ketuhanan dan suara Zamani yang merdu mendayu-dayu (Mr Hubby mesti menyampah giler kalau Akak memuji suara Zamani..haha)....memang menarik untuk dilayan. Jom....

Terlukis hakikat insani
Dari tinta lautan jiwa
Satu penzahiran rasa jelas di mata
Satu lakonan di pentas dunia

Lukisan yang tidak berbingkai
Dan bahasa yang tak ternilai
Kita renangi bersama lautan nikmat
Sampai ke pulau segala keramat

Pabila kita pulang
Dendangkan lagu kasih sayang
Hilangkan keraguan terangkan kegelapan
Apa yang ada di langit dan bumi
Adalah satu curahan cinta kita tak terperi

Aku hanya menumpang kasih melihat keindahan
Menjamah kebahagiaan
Dan berterima kasih atas kurnia
Yang tak terhingga



Sekian. Wassalam.
Selamat bercuti pada siapa-siapa yang sedang bercuti.
Dan bila dah bercuti...bolehlah nak sambung balik apa-apa kerja sampingan yang rasa tergendala :)
Untuk kawan-kawan dan pengunjung-pengunjung blog saya, sama ada yang memberi komen atau silent reader, terima kasih saya ucapan...I really appreciate it. 







Label:

18 Ulasan:

Di 12/13/2017 09:04:00 PG, Blogger SalbiahM berkata...

suka gak lagu ni, mendayu je, lirik pun puitis. suara Zamani pulak sedap.

 
Di 12/13/2017 11:04:00 PG, Blogger nohas berkata...

kumpulan Slam antara yg popular dulu-dulu, harap depa buat comeback...nostalgia..

 
Di 12/13/2017 02:48:00 PTG, Anonymous Padin berkata...

dah start bercuti ke...
saya bukan setakat 90an, 60 - 70an pon layan :D

 
Di 12/13/2017 03:29:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Best lagu2 dulu. Suara Zamani pun memang legend..

 
Di 12/13/2017 03:30:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Hopefully ada la. Not only Slam..tapi utk kumpulan macam Iklim, U.K and others..

 
Di 12/13/2017 03:31:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Yeay...dah. Alhamdulillah
Wah...bole la ber pop yea yeah..

 
Di 12/13/2017 04:28:00 PTG, Blogger paridah berkata...

LIRIK LAGU 90-AN PUITIS INDAH SUKA DENGAR

 
Di 12/13/2017 06:38:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Betul tu Kak..indah liriknya, dengar banyak kali pun ok.

 
Di 12/14/2017 09:30:00 PG, Anonymous raihanah berkata...

grup dedulu ni kan. zamani penyanyi dulu

 
Di 12/14/2017 12:45:00 PTG, Blogger Warisan Petani berkata...

Pakcik lebih minat irama/lagu2 60an.

 
Di 12/14/2017 01:21:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Yup...penyanyi tahun 90an..

 
Di 12/14/2017 01:21:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Irama thn 60an ok jugak tu Pakcik WP..zaman pop yea yeah..

 
Di 12/14/2017 04:17:00 PTG, Blogger dear anies berkata...

lirik2 lagu dulu2 mmg berpuitis. kalau x masakan penulis lirik boleh masyukkkkk dgn hanya berbekalkan idea terbaik sahaja

 
Di 12/14/2017 05:26:00 PTG, Blogger Hasliynda Umairah berkata...

minat giler dgn zamani tu..hihi

 
Di 12/15/2017 08:19:00 PG, Blogger White Barley berkata...

Betul tu Anies...
Lain kualitinya dan dengar berkali kali pun tak jemu

 
Di 12/15/2017 08:19:00 PG, Blogger White Barley berkata...

Saya pun minat jugak :)

 
Di 12/19/2017 11:48:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Lagu orang lama ni.. mmg dengar boleh menusuk kalbu..

 
Di 12/20/2017 07:01:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Orang lama jugak ke?.. :D

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama