<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Sambal Udang Petai

Disember 10, 2017

Sambal Udang Petai

Assalamualaikum


Alangkah bagusnya kalau tiap-tiap hari dapat makan tengah hari dengan keluarga....
Best kan?

Asalkan dapat makan bersama-sama, dapat makan nasi panas dengan lauk faveret Akak, sambal udang petai ni pun, jadik le...haha

Dapat pergi pasar pagi-pagi cari lauk segar, lepas tu dapat masak dan makan bersama family memang menjadi impian kebanyakan kaum wanita atau kaum ibu. Tapi apakan daya, nak buat tiap-tiap hari memang tidak berkesempatan.
Alhamdulillah dapat jugak la buat time weekend.

Dan esok...sudah kembali berkerja.
Back to reality...back to normal...arrgghhhhh
Maka Akak pun akan terus gigih pangkah kalendar menghitung hari nak bercuti... :)

Sekian.
Entri kali ini bukan untuk share resipi sambal udang petai. Kalau korang nak cari resipinya, sila google sendiri :D

Kbai
Wassalam.




Label:

14 Ulasan:

Di 12/10/2017 04:32:00 PTG, Blogger dear anies berkata...

suka sambal udang tp tanpa petai laa 😊

 
Di 12/10/2017 07:56:00 PTG, Blogger Warisan Petani berkata...

Wkmsalam
Sedapnya.
Hujung2 tahun ni ameklah cuti panjang2 sikit.

 
Di 12/11/2017 10:59:00 PG, Blogger mrhanafi dot com berkata...

nikmat bersama keluarga memang best tetapi perjuangan hidup untuk bekerja pun best juga..

tak pe puan WB ..

sabar itu nikmat juga yang akan diganjari dengan cuti nanti

 
Di 12/11/2017 12:49:00 PTG, Blogger SalbiahM berkata...

share gambar pun cukuplah..lama tak makan sambal petai

 
Di 12/12/2017 05:16:00 PTG, Blogger Hasliynda Umairah berkata...

alahai sedapnya

 
Di 12/12/2017 10:05:00 PTG, Anonymous Halilah Hassan berkata...

Terliur betul tengok gambar udang dengan petai esok boleh try la cati barang untuk buat. Lama x makan��

 
Di 12/13/2017 04:17:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Ikut selera masing2..
Tapi kalau Akak, ada petai lagi ummpphhh

 
Di 12/13/2017 04:18:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

In shaa Allah..akan direalisasikan
Tak tahu lah kenapa tahun ni rasa nak bercuti sangat2..

 
Di 12/13/2017 04:19:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

In shaa Allah. Thanks Mr HB.
Apa2 pun family memang priority..tapi monthly income nak jugak..hihi

 
Di 12/13/2017 04:19:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Yuk Makan sambal petai dengan nasi panas. Ada ulam2 siket...wow

 
Di 12/13/2017 04:20:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Jemput makan

 
Di 12/13/2017 04:20:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Silakan..sesekali pekena petai ni memang best.

 
Di 12/19/2017 01:37:00 PTG, Anonymous SALIZA SACHARI berkata...

Hihihi.. beriya saya ke sini, ingatkan de resepi.. apa-apapun sambal udang memang marvelous. Nyum2

 
Di 12/22/2017 03:54:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Sorry..tak ada resipi..

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama