Disember 10, 2017

Sambal Udang Petai

Assalamualaikum


Alangkah bagusnya kalau tiap-tiap hari dapat makan tengah hari dengan keluarga....
Best kan?

Asalkan dapat makan bersama-sama, dapat makan nasi panas dengan lauk faveret Akak, sambal udang petai ni pun, jadik le...haha

Dapat pergi pasar pagi-pagi cari lauk segar, lepas tu dapat masak dan makan bersama family memang menjadi impian kebanyakan kaum wanita atau kaum ibu. Tapi apakan daya, nak buat tiap-tiap hari memang tidak berkesempatan.
Alhamdulillah dapat jugak la buat time weekend.

Dan esok...sudah kembali berkerja.
Back to reality...back to normal...arrgghhhhh
Maka Akak pun akan terus gigih pangkah kalendar menghitung hari nak bercuti... :)

Sekian.
Entri kali ini bukan untuk share resipi sambal udang petai. Kalau korang nak cari resipinya, sila google sendiri :D

Kbai
Wassalam.




14 ulasan:

  1. suka sambal udang tp tanpa petai laa 😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ikut selera masing2..
      Tapi kalau Akak, ada petai lagi ummpphhh

      Padam
  2. Wkmsalam
    Sedapnya.
    Hujung2 tahun ni ameklah cuti panjang2 sikit.

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah..akan direalisasikan
      Tak tahu lah kenapa tahun ni rasa nak bercuti sangat2..

      Padam
  3. nikmat bersama keluarga memang best tetapi perjuangan hidup untuk bekerja pun best juga..

    tak pe puan WB ..

    sabar itu nikmat juga yang akan diganjari dengan cuti nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah. Thanks Mr HB.
      Apa2 pun family memang priority..tapi monthly income nak jugak..hihi

      Padam
  4. share gambar pun cukuplah..lama tak makan sambal petai

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yuk Makan sambal petai dengan nasi panas. Ada ulam2 siket...wow

      Padam
  5. Terliur betul tengok gambar udang dengan petai esok boleh try la cati barang untuk buat. Lama x makan��

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan..sesekali pekena petai ni memang best.

      Padam
  6. Hihihi.. beriya saya ke sini, ingatkan de resepi.. apa-apapun sambal udang memang marvelous. Nyum2

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut