November 26, 2017

Raindrop Technique


Alhamdulillah. Semalam saya berkesempatan untuk belajar teknik urutan yang dipanggil raindrop technique.
Teknik ini diasaskan oleh Mr Gary Young, yang juga merupakan founder produk Living Young.

Secara ringkasnya raindrop technique ini adalah teknik urutan yang menggunakan aramaterapi (minyak), foot vitaflex (sejenis kaedah urutan kaki) serta beberapa teknik urutan di bahagian badan.


Raindrop technique ini menggunakan 9 jenis minyak (essential oils) dan juga 1 minyak urutan. Minyak kelapa dara juga digunakan dalam teknik ini jika kesan minyak-minyak (essential oils) yang lain terlalu panas (biasanya untuk kanak-kanak).


Sesi semalam dimulakan dengan penerangan dan demo dari Cikgu Hajar.  Selepas itu saya berpeluang untuk membuatnya secara praktikal sebanyak 2 kali.

Terima kasih Cikgu Hajar atas ilmu yang dikongsikan.
Terima kasih juga untuk sahabat saya, Anie yang bagi tumpang rumah untuk kami belajar teknik ini. Peserta -peserta semalam pun semuanya sporting.


Sebab masih baru sangat belajar, memang tak mahir lagi. Jadi lepas ni siap lah cik abang dan anak-anak di rumah Mak jadikan bahan experimen...hihi :)

Sekian. Wassalam.

#younglivingessentialoils
#raindroptechnique
#whitebarleyblogspot
#photobyfidah






9 ulasan:

  1. WAH ADA MINYAK URUT TERBAIK TU...MMG SERONOK DIURUT LEGA RASANYA

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang best dapat belajar teknik mengurut dan bereksperimen dengan minyak2 ni

      Padam
  2. LZ suka sangat dengan bauan essential oil, menenangkan..
    Tambahan pula jika boleh digunakan semasa massage sure terlelap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bau bauan nya memang best dan ada macam2 fungsi

      Padam
  3. selalu gi urut badan...rasa lega & hilang stress...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sejenis terapi jugak tu..
      Fizikal dan minda sekali

      Padam
  4. meh..meh..esksperimen kat saya. lama tak kena urut ni.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom Sal...nak kena improve skill nih

      Padam
  5. terasa mcm nkkkkkk sgt berurut dgn myk ni...

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut