March 26, 2015

43 comments:

  1. Indahnya puisi tu Fidah.. Puitis Sangat..

    ReplyDelete
  2. puisi indah n puitis..teruskan berkary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Paridah
      Maaf, belum sempat ke sana :)

      Delete
  3. Mentari senja... melihatnya dgn renungan.. merasakan diri ini seakan dikejauhan.. membangkitkan firasat silam... subhanallah.. Hebatnya penciptaan Illahi, Tuhan seru sekelian alam.. Allahuakbar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mentari senja
      Keindahannya mempesona
      Nikmat melihat alam dunia
      Bukti keagungan Maha Pencipta
      Terasa kerdilnya diri sebagai hamba

      Delete
  4. Wah, berbakat Fidah dalam berpuisi rupanya. Selamat berkarya Fidah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Kak Lynn...
      Baru baru nak belajar ni..

      Delete
    2. Fidah mmg berbakat kak Lynn.. :)

      Delete
    3. Huhu...terima kasih Cikgu :)

      Delete
  5. luar biasa kakak puisi nya indah sekali, mentari senja, aku jadi ingat nama blog ku dulu mentari senja hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mr Aidil..
      Sudah berkunjung ke sana.
      Salam kenal :)

      Delete
  6. saya terasa usia semakin senja..nie


    p/s :Happy blogwalking from admin blog>>> Hero Borneo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak..terasa tua jugak ni...huhu
      Thanks HB :)

      Delete
    2. hakikat kehidupan memang macam tu,,

      Delete
    3. Wah....menyelami hakikat kehidupan..

      Delete
  7. Mentari senja ni bila kita tengok time lepak tepi pantai, boleh timbul rasa sayu kat dalam jiwa. Rasa betapa singkatnya hidup kita di alam yang fana ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...dapat timbul keinsafan..
      Berapa lama lagi lah masa yang nak diberi pada kita..
      Terima kasih :)

      Delete
  8. Lanjutkan puisinya.
    Jadi inget kalo mau pulang kerja.. hhehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya baru2 nak belajar..Jadinya tak pandai nak buat puisi panjang2...
      Terima kasih kunjungannya :)

      Delete
  9. Amboiii betpuidi nampak hihi....mood sasterawan sampai ke? hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho....bayang sasterawan pun tak de...
      Jauh perjalanan tu

      Delete
  10. puisinya cantik, kalau boleh minta izin saya copy puisinya buat status FB.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila kan Santika...
      Tapi saya baru mahu belajar...ada banyak kekurangannya
      Terima kasih :)

      Delete
    2. hihihi.. cumak ikut mendalami puisinya saja Kak..!
      hati seperti menerawang sampai di balik cahya mentari senjanya..!

      Delete
    3. Mr Aldino...di sebalik mentari senja, ada apa ya?..hoho

      Delete
  11. mentari senja ... meninggalkan suka duka demi kedamaian jiwa sebelum esok bermula ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meninggalkan seribu kedamaian, hilangkan segala kegusaran..
      Moga bahagia menjelma bersama terbitnya fajar pagi esok..aamiin

      Delete
  12. Mentari senja
    Indah diarti warna
    Esok banyak bahagia
    Terlihat bisa dirasa didapat dari-Nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga esok membawa bahagia
      Menghilangkan segala duka
      Menghapuskan air mata...
      Aamiin :)

      Delete
  13. suatu pemandangan sunset yang sangat indah dan seakan membawa segala rahasia kemisteriusan alam. dari sini kita dapat belajar, bahwa manusia sebenarnya tidak mempunyai kekuatan apa-apa, kecuali atas pertolongan Allah SWT. nice article and thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manusia sememangnya tidak mempunyai apa2...segala yg berlaku adalah di atas kehendaknya..
      Thanks for visiting my blog :)

      Delete
  14. aamiin..

    mentari senja tak selalu menampakkan temaran cahyanya..
    ia kan terus bergerak seiring perputaran roda sang waktu..
    ambooi.. elok nampak di pelupuk..
    membuai angan coba tepiskan bisu..

    begitu indah bias cahayanya menari di atas riak gelombang..
    diiringi suara merdu nyanyian hati..
    entah sampai kapan mata ini..tetap menikmati keindahannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mentari senja,
      Melihatnya satu keindahan
      Hilangnya bersama kenangan
      Moga esok memberi harapan

      ***cantik puisinya. Thanks :)

      Delete
  15. bagus ini sahabat puisi nya, bisa memberikan pencerahan dan semangat baru untuk ane yang lagi galau, terimakasih banyak atas motivasi nya sahabat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aidil : Terima kasih...moga memberi semangat baru. Hapuskan segala galau. Pikirkan yang mana penting dan semog terus maju dalam kehidupan

      @Mba Ayu : halau galau.. :)

      Delete
  16. mentari senja...tanda berakhirnya siang datangnya malam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malam datang
      Harapan berbintang-bintang

      Delete
    2. @Anies : Dah ada bibit2 puisi tu..Hukum alam..hilang siang, timbul lah malam

      @Mba Ayu : Kala bulan mengambang...Melihat kejora nun jauh di sana...Jangan ada ragu dan bimbang...Moga esok ada bahagia

      Delete