<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Reunion

Disember 21, 2014

Reunion

Assalamualaikum....


Semalam adalah hari yang dinanti-nantikan oleh saya dan rakan-rakan, kerana itulah tarikh yang dipilih untuk mini-reunion bagi warga D1, Kolej Mohamad Rashid, Universiti Putra Malaysia.. ....eerrrmmmmm...kenapa tiba-tiba Kak Ton rasa macam dah tua...ahakssss!!!. 
Saya tidak pernah berjumpa hampir kesemua rakan-rakan di situ, semenjak bertahun tahun yang lalu. Confirm!!!..mesti banyak perubahan. 
Berdebar...dup dap..dup dap...macam rasa nak berjumpa boyfriend untuk pertama kali pun ada.....huhu!

19 Disember 2014 (sehari sebelum perjumpaan)
Tak berhenti-henti notification dari whatsapp group, menandakan begitu banyaknya message masuk. Macam-macam pesanan ada...termasuk reminder tentang masa dan tempat perjumpaan. Itu belum masuk lagi pesanan-pesanan yang berbaur ugutan. Contohnya:

" Perut aku dah buncit sekarang...Kalau ada siapa-siapa tanya aku mengandung berapa bulan atau bila due date...siap arrr"

"Aku dah gemuk sekarang, kalau ada yang kata lengan aku sebesar peha...memang nak kena!!!"

"Alignment semua dah lari...jangan kutuk!" 

Kalau mengikut perancangan, aturcara dimulakan dengan bacaan Yassin dan tahlil oleh semua tetamu...
Jadi..sendiri mau ingatlah tentang konsep pakaian yang sesuai dipakai..
Confirm baju singkat, kebaya ketat atau baju-baju yang berkonsepkan 'sarung nangka' adalah dilarang sama sekali. 

20 Disember 2014 (Hari Perjumpaan)
Tepat pukul 11.30 pagi saya tiba di tempat perjumpaan. Sejak awal, memang kami semua sudah bersetuju untuk mengadakan perjumpaan itu di rumah salah seorang sahabat di Bukit Mahkota, Bangi.

Kesemua ahli D1 adalah perempuan. Bila dah berjumpa tu, memang riuh rendah..macam-macam cerita keluar..Yang suka, yang duka, yang kelakar. Indahnya bila mengimbau kenangan lalu...kan....

Makanan yang dihidangkan juga sangat sedap. Termasuk juga pelbgai jenis kek dan kuih hasil 'air tangan' kawan-kawan yang pastinya dicampur dan dibakar dengan penuh rasa kasih sayang....:):):)


Majlis berakhir kira-kira pukul 4.30 petang. Selain daripada dapat membawa balik pelbagai jenis kuih muih, keropok lekor, tapai dan segala...kami semua balik dengan membawa kenangan indah.
Sayu hati bila baca balik message-message di whatsapp group tu....
Semoga ukhwah dan silaturrahim berkekalan...Aamiin..



Sekian. Wassalam


Label:

50 Ulasan:

Di 12/21/2014 09:11:00 PG, Blogger Aldino Sya berkata...

pasti seru ya Kak..nak jumpa sobat lama.,

sepertinya Baby Rafiq hadir juga di reunion inih ya Kak..?,
tidak ketinggalan si Baby juga ya Kak..:)

 
Di 12/21/2014 09:17:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Memang best bila dapat jumpa sahabat-sahabat lama...
Iya...baby afiq ikut sekali semalam..mau reunion juga..hehe
Thanks Mr Aldino...:)

 
Di 12/21/2014 09:45:00 PG, Blogger santika fadilah berkata...

di indon juga sama bernama reuni,, ok selamat bersenang senang with your reunion n tambah erat silaturahmi ya..

 
Di 12/21/2014 10:44:00 PG, Blogger Belog Santai berkata...

Salam hujung minggu Fidah...

Good to have our old friends around kan..tapi.part pesanan berbaur ugutan tu tak boleh blah..he..he...

 
Di 12/21/2014 12:22:00 PTG, Blogger SalbiahM berkata...

seronoknya reunion macam ni..mesti masing-masing dah banyak berubah..

 
Di 12/21/2014 01:21:00 PTG, Blogger Kyla Pearlisha berkata...

Seronokkan reunion ni. Sy pon br je jmp mmber sekolah hihuhi

 
Di 12/21/2014 04:24:00 PTG, Blogger Cilembu thea berkata...

asik banget dan pastinya seru acara reuni mini warga D1 ini dong yah, semoga tali silaturahmi semakin erat dan jadi jembatan bagi semuanya untuk menjadi jembatan menuju ke surga-Nya...aaamiiiin
saya minta soda nya dong :D

 
Di 12/21/2014 07:10:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Ooo...dipanggil reuni..harapnya silaturrahim berkekalan
terima kasih Santika.. :)

 
Di 12/21/2014 07:11:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Tu lah...sabar aje dia org ni tau..statement tak agak2...hehe

Thanks Raudzah :)

 
Di 12/21/2014 07:13:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Kebanyakkannya muka bole cam lagi...but, part2 lain tu..banyak jugaklah yang berubah..
Kalau maintain pun...saiz telinga aje kot...hehe
Thanks Sal..salam hujung minggu :)


 
Di 12/21/2014 07:15:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Seronok...kalau cerita pasal dulu2...3 hari 3 malam tak habis...hehe
Thanks Tasha :)

 
Di 12/21/2014 07:17:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Aaamiiin...
memang asik banget ni Mang

p/s: sodanya nanti saya kirim...mesti diganti sama ubi cilembu..hehe :D

 
Di 12/22/2014 03:06:00 PG, Blogger Khir Khalid berkata...

Seronok dpt berjumpa semula kengkawan lama.. pasti meriah. Semoga silaturrahimpersahabatan berkekalan dgn sepenuh keberkatan... aamiin.. :)

 
Di 12/22/2014 10:20:00 PG, Blogger Mohd Selim Zainal berkata...

Assalammuaalaikum..

semoga ukhuwah sesama rakan sekolah yang reunion sentiasa erat.. k.

mselim3

 
Di 12/22/2014 10:42:00 PG, Blogger Ainnul Yaqin berkata...

wahhhh kerennn pasti seruu sekali tuh mbak reuniannya :) apalagi dengan sobat lama :)

 
Di 12/22/2014 10:42:00 PG, Blogger ain diyana berkata...

wahhh~!! syoknyerr..
moga2 reunion ni jadi aktiviti tahunan...
:)

 
Di 12/22/2014 10:44:00 PG, Anonymous Tanpa Nama berkata...

selamat bersenang senang aja mbak, dan reuni sangat banyak manfaatnya, salah satunya mempererat tali silaturrahmi dengan kawan-kawan dan berbagi pengalaman yang bisa membantu jalan kita lebih baik ke depannya. salam buat blogger malaysia. salam sahabat blogger dari bengkel blogger dan blogger pontianak

 
Di 12/22/2014 02:33:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Aaamiin...semoga silaturrahim berkekalan
Memang best Khir bila dapat jumpa kawan-kawan lama..
Dah le masa reunion sekolah rendah hari tu saya ketinggalan...huhu :(

Thanks Khir

 
Di 12/22/2014 02:36:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

waalaimumsalam Mselim3...

Aamiin...semoga ukhwah dan silaturrahim berkekalan..
Thanks Mselim3 :)

 
Di 12/22/2014 02:37:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Memang keren Mas Ainnul...
Seronok bila dapat jumpa sahabat lama

Terima Kasih ya :)

 
Di 12/22/2014 02:41:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Alhamdulillah...segala program tempoh hari berjalan dengan lancar
Betul, dengan reuni dapat mengeratkan lagi silaturrahim..

Terima kasih Mbah Dinan..kerana sudi berkunjung ke sini
Salam Kenal dari saya :)

 
Di 12/22/2014 04:32:00 PTG, Blogger hainom OKje berkata...

Okje pun reunion dgn geng se U hari Sabtu baru ni....mmg seronok ingat nak buat entri pasal ni esok.....

Haha .....lawaklah depa ni, tp bagus jugak sebenarnya inform siap siap ek, so tak delah terkejut sangat hihi...
Dah nape diblurkan gambo tu Fidah?

 
Di 12/22/2014 06:23:00 PTG, Blogger Nurul Hidayah berkata...

haha.. lawak baca whatsapp tu.. seronok kalau kumpul balik cam gini kan Fidah.. pasti riuh rendah dan meleleh airmata kala berpisah, entah bile lagi dapat berjumpa.. semoga ukhwah terus terjalin :)

 
Di 12/22/2014 08:50:00 PTG, Blogger Khai♥Rin : anies berkata...

Seronoknyaaaaa...mesti havoc kan?

 
Di 12/23/2014 12:47:00 PTG, Blogger Aldino Sya berkata...

Di reunion inih Kak..!, apa sudah punya baby-baby semua ya Kak..?
cantik-cantik ya Kak..!, salah satunya Kak Fidah Juga pastinya..:)

 
Di 12/23/2014 12:49:00 PTG, Blogger Aldino Sya berkata...

Cinta..!,.
pasti seronoklah.. apa mau join juga..
gampang ..
asal ada ticket join ..ato hubungi sy saja..! Ok..!
nak tunggu ya,..!..:)

 
Di 12/23/2014 02:49:00 PTG, Blogger Cilembu thea berkata...

serius nih ya, saya sangat ingin produk unggulan Ubi Cilembu saya tiba di beranda rumahnya, jika itu terjadi sangat banggalah kami sekeluarga.

 
Di 12/23/2014 03:14:00 PTG, Blogger santika fadilah berkata...

Aamiin moga ubi cilembu dapat singgah di malaysia..

 
Di 12/23/2014 06:28:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Aduh!!...tinggi benar pujiaannya Mas Al.. harus dibelanja rendang minang sama kerupuk ni!..hehe

Tapi...saya belum guna petua Teh Cantik ( formula Ibu Santika) lagi...hehehe :D

 
Di 12/23/2014 06:29:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Havoc...habis keluar semua rahsia2 lama...hehe
Thanks Anies :)

 
Di 12/23/2014 06:31:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Riuh rendah..sabar aje la
Tapi sedih bila berpisah..

aamiin...semoga ukhwah berkekalan..thanks Nurul :)

 
Di 12/23/2014 06:33:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Inform siap2...sebelum terkezut!!!...

Gambar bulr....sbb x dpt consent dari semua pihak utk publish dlm blog....marah pulak dia org karang..huhu
Thanks Okje :)

P/s : tunggu cerita reunion Okje pulak...

 
Di 12/23/2014 06:34:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Agen saya ni...nanti di upah kerupuk!..

Hehe...peace!!

 
Di 12/23/2014 06:41:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Santika...harap-harap..ubi cilembu dpt singgah di Malaysia..kalau dengar cerita...rasanya makjleb (eh...betul ke ejaaan ni..hehe)

 
Di 12/23/2014 10:22:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Mang Lembu : Ihya ni..serious..menunggu ubi Cilembu dari Sumedang.
Memang tunggu details dari pihak Cilembu untuk order dan dikirim ke sini..:):)

p/s : Sekadar mau bertanya...order yang kecil...boleh ke?..

 
Di 12/23/2014 11:05:00 PTG, Blogger yanto cungkup berkata...

pasti seronok boleh berjumpa kat kawan yang lama tak jumpa yakak
macam tak ada orang lain yg lebih bahagia

 
Di 12/23/2014 11:06:00 PTG, Blogger yanto cungkup berkata...

lama tak main dimari ternyata templatenya ganti lagi nih
memukau sangat kak

 
Di 12/24/2014 11:23:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Betul Mas Yan..seronok dapat jumpa member2 lama
Terima kasih ya :)

 
Di 12/24/2014 11:25:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Hehe...terima kasih :)
Baru-baru belajar pasal template dan html...belum pandai lagi ni..

 
Di 12/24/2014 01:11:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Memamg siiyookk sesangat...bila dpt jumpa member..
Hopefully manjadi acara tahunan..in shaa Allah..aamaiim

 
Di 12/24/2014 05:07:00 PTG, Blogger mama amir berkata...

riuhla jadinya...saya ni dah lama tak berkumpul jugak ni....maunya riuh dengan anak2 lagi...hihi

 
Di 12/25/2014 06:40:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

seronok sangat...mak bersembang..anak2 berlari-lari..mak kejar....hehe...riuh
Thanks MPA

 
Di 1/16/2015 09:19:00 PG, Blogger Ridha Harwan berkata...

Fotonya kok dikabruin/ nge blur gitu. Gak kelihatan dong mana Mbak Fidah Shah nya.

 
Di 1/17/2015 06:08:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Fotonya di blur kan..kerana tidak semua rakan saya setuju gambar ini di publish di public...hehe

Thanks Mr Ridha

 
Di 12/21/2015 04:15:00 PTG, Anonymous Raihanah Ahmad berkata...

seronok juga jumpa kawan2 lama ya

 
Di 12/22/2015 10:51:00 PTG, Blogger tiga lalat berkata...

wahh sonoknyer gi reunion tuuuh.,
tetibe wak teringat fantunn., luka lama berdarah kembali, luka yg baharu nak letak dimana uools., huhu2

 
Di 12/22/2015 11:09:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Memang best. X sedar setahun sudah berlalu. Alhamdulillah group whatsapp masih aktif

 
Di 12/22/2015 11:12:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Seronok bila dapat jumpa member2 yg dah berbelas tahun tak jumpa..
Bila dah beranak pinak ni, tak de maknanya nak ingat luka2 lama la Wak..wes tua..:)

 
Di 12/24/2015 11:38:00 PG, Blogger Wida Zee berkata...

Sudah lama aku nggak kumpul/reuni bersama teman-teman waktu sekolah atau teman lama rindu rasanya ingin bertemu seperti dulu ya walaupun akan berbeda dari segi apa saja :)

 
Di 1/01/2016 12:03:00 PTG, Blogger Qaseh Vee berkata...

coklat ferro roche pun ada juga ...

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama