<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Kenapa Saya Berada Di Pulau Ketam?

Jun 08, 2017

Kenapa Saya Berada Di Pulau Ketam?

Assalamualaikum



Pulau Ketam adalah sebuah pulau yang letaknya berhampiran dengan Pelabuhan Klang. Pulau ini diasaskan sekitar tahun 1880. Majoriti penduduknya adalah nelayan berbangsa cina yang telah tinggal si pulau ini sejak perang dunia ke 2. Cara untuk sampai ke pulau ini adalah dengan  menaiki feri.
Pulau ini adalah pulau nelayan dan tidak pula dinyatakan bahawa di pulau ini pengunjung boleh menjalankan aktiviti snorkelling atau diving.

Kenapakah saya berada di Pulau Ketam?
Sebenarnya saya sendiri pun tak tahu kenapalah weather widget ni asyik tunjuk saya berada di Pulau Ketam. Dah letih nak adjust. Lama-lama saya biarkan aje...asalkan dia bahagia.
Dulu-dulu saya dengar nama Pulau Ketam ni hanya bila tengok cerita Phua Chu Kang.....rupanya memang betul-betul ada.

We plan and Allah plans.....and Allah is the best of planners

Sekian. Wassalam.









Label:

11 Ulasan:

Di 6/08/2017 11:16:00 PG, Blogger paridah berkata...

BOLEHLAH PLAN BERCUTI KE PULAU KETAM SANA

 
Di 6/08/2017 11:48:00 PG, Blogger Hanafi Abdullah berkata...

Pulau ketam.. Mesti banyak ketam kan.. Betul tak.

 
Di 6/08/2017 11:57:00 PG, Blogger WhiteBarley berkata...

In shaa Allah..bole jugak pergi sana nanti. Saya suka jugak gi pulau2 ni

 
Di 6/08/2017 11:58:00 PG, Blogger WhiteBarley berkata...

Mungkin jugak kot. Nama pun kampung nelayan..

 
Di 6/09/2017 03:50:00 PTG, Blogger dear anies berkata...

dia suh akk msk ketam kot utk iftar hari ni then hntr ke rumah sy hahaha

 
Di 6/12/2017 05:04:00 PTG, Blogger Adam berkata...

Kenaoa saya berada di pukau indah. Tak jauh dari pulau ketam.

 
Di 6/12/2017 05:04:00 PTG, Blogger Adam berkata...

Bad spelling

 
Di 6/15/2017 06:38:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Pulau ketam ada madrasah mualaf yg tngh giat dimajukan pelbagai pihak.. free2 pergilah melawat smbil2 sumbang sikit2 bantu :)

 
Di 6/20/2017 02:22:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

yang penting boleh paham..
rumah dekat dengan pulau ketam ke??

 
Di 6/20/2017 02:23:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

sabar aje lah..
kalau dapat ketam masak lemak..menariks jugak nih

 
Di 6/20/2017 02:23:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

baru tau..hari tu ada lawatan gi sana. tapi tak sempat nak join.
Thanks Khir :)

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama