Jun 11, 2017

Bangi Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang

Assalamualaikum

Bangi dulu tak macam Bangi sekarang.
Especially time nak raya. Bangi kini menjadi tumpuan para fashionista, hijabster dan yang sewaktu dengannya.






Antara tempat yang menjadi tumpuan pastinya di Bangi Sentral, Bangi Gateway, Kompleks PKNS dan Warta Bangi.






Ni pulak pemandangan di sekitar bangunan PKNS Bangi. Memang meriah. Nak rayalah katakan...

Tapi ini juga telah menyebabkan kesesakan lalu lintas yang luar biasa.




Sky view from PKNS Building, Bangi :)



Sekian saja laporan lalu lintas hari ini. Yang pasti, Bangi dulu dah tak macam Bangi sekarang.

Selamat Berpuasa. Wassalam.







14 ulasan:

  1. Suatu ketika dahulu Bangi popular dengan lapangan terbang..

    BalasPadam
  2. musim2 puasa nie mmg tak mampu nak redah..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memamg pun. Seeloknya, baju raya semua dah kena settle sebelum puasa..
      Thanks Meera

      Padam
    2. Saya pon setel awal, malas nak bersesak..

      Padam
    3. Betul tu. Kalau akak memang tak kuasa nak bersesak macam tu...

      Padam
  3. shah alam pun sekrg dah jammed
    depa pakat2 shopping kat sec 7 tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang macam tu rasanya..esp kalau nak raya.

      Padam
  4. Harga sebuah kemajuan.. cewahhhh

    BalasPadam
  5. lagi banyak pilihan dan ta payah meredah ke kl, tu yang penuh. Aduh, saya x beli baju raya lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sbb tu baju raya budak2 kena settle sebelum puasa...tak sanggup nak bawak dia org ke lautan manusia...
      Cepat2 beli baju raya Sal..sementara stok masih ada..:)

      Padam
  6. Lama menetap di bangi mmg akan nampak perubahan yg ketara kan.. dulu masa study kolej, kompleks PKNS tu mcm tempat budak muda berpeleseran.. mcm kawasan urban damage, tp sekarang hidup kembali.. bangi skrng cantik dan silap time sangkut jem yg amat hehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang..jem sesangat. Esp time nak raya ni.

      Padam

Google+ Followers

Pengikut