<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Salted Gula Melaka

April 07, 2017

Salted Gula Melaka


Buah nangka bermacam jenis,
Sekati harganya 50 sen,
Gula melaka bukankah manis?,
Kenapa kali ni rasanya masin?... :D

Semalam kat opis ada kawan jual granola. Pernah juga beli sebelum ni. Rasanya memang sedap dan ada pelbagai perisa.
Kali ni saya mencuba perisa salted gula melaka (gula melaka bergaram katanya)..
Sedap.

Translate : makan bersama lebih baik :D
Kandungan yang ada dalam granola perisa gula melaka bergaram.

Rupa bentuknya..
Walaupun namanya salted gula melaka, rasanya tidaklah masin sangat. Sedang2 saje..

Sebelum ni, saya tak tau sangat tentang granola. Tapi ianya bolehlah di kategorikan sebagai sajian makanan sihat dan mempunyai serat yang tinggi.

Granola adalah makanan yang mengandungi oat, berjenis-jenis kacang dan buah-buahan kering. Ianya boleh ditambah madu, pemanis dan segala perisa.

Ada pelbagai perisa yang boleh dicuba.

Granola boleh dimakan masa sarapan, tengah hari atau makan malam.
Kalau nak jadikan sajian makan sihat, makanlah dia saja.

Tapi boleh juga kalau nak dijadikan sebagai makanan kudapan selepas makan nasi dan goreng pisang :)


Sekian. Wassalam.
#granola
#eatinghappytogether







Label:

17 Ulasan:

Di 4/07/2017 11:11:00 PTG, Blogger mrhanafi berkata...

Baru tahu juga tentang Granola nie...

 
Di 4/08/2017 07:40:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Cubalah makan HB
Sedap jugak rasanya

 
Di 4/08/2017 11:35:00 PG, Blogger paridah berkata...

xpernah cuba lg nk rasa juga.

 
Di 4/08/2017 06:48:00 PTG, Blogger Nadhie Wueen berkata...

Eh nampak sedap betul . teringin nya nak mencuba :)

 
Di 4/08/2017 09:49:00 PTG, Blogger nohas berkata...

selalu makan quaker oat atau muesli, granola tk pernah rasa lg..menarik, ada gula melaka masin..very Malaysian..

 
Di 4/09/2017 08:35:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Rasanya seperti oat yang berperisa..
Tapi sedap

 
Di 4/09/2017 08:36:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Sedap...cubalah
Rasa sekali nak lagi :)

 
Di 4/09/2017 08:37:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Yang makan pun tekak malaysia sungguh ni..hihi.
Perisa ada macam2 lagi sebenarnya

 
Di 4/10/2017 12:20:00 PTG, Blogger Warisan Petani berkata...

Tak pernah cuba try makan lagi.

 
Di 4/10/2017 04:25:00 PTG, Blogger mrhanafi berkata...

ada tak kalau jual kat Sarawak..

nanti ada kesempatan nak cari kat super market

 
Di 4/10/2017 06:16:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Cer tengok kat FB dia..

 
Di 4/10/2017 06:17:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Bezanya dengan oat..granola ni ada perisa dan ditambah dengan segala kacang

 
Di 4/11/2017 09:48:00 PG, Anonymous raihanah berkata...

pernah beli, memang sedap

 
Di 4/11/2017 02:40:00 PTG, Blogger dear anies berkata...

sebungkus mcm ni berapa RM?

 
Di 4/12/2017 11:16:00 PG, Blogger Fuzy Hamid berkata...

sy pernah makan tapi bukan yg jenis bergaram ni..mmg kena cuba nii

 
Di 4/14/2017 08:23:00 PG, Blogger Nour Adieb berkata...

Tak pernah try lagi Granola ni ☺

 
Di 4/15/2017 01:22:00 PG, Blogger Seorang Syed berkata...

Baru tahu juga. Rasa macam pernah dengar tapi not sure kat mana haha.

 

Catat Komen

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman Utama