April 03, 2017

Jalan-jalan Hujung Minggu

Assalamualaikum

Hujung minggu lepas, saya dan 4 orang lagi rakan berkesempatan untuk pergi berjalan-jalan ke Bangkok.

Pergi pun tak lama..Pergi Sabtu balik Ahad.
Alhamdulillah..cik Abang pun bagi 'green light' untuk saya pergi berjimba bersama kawan-kawan....
Bukan selalu...hihi :)

Kami bertolak pukul 8.20 pagi dan tiba di sana dalam pukul 9.20 pagi (waktu Bangkok).

Chatuchak Market

Sampai saja di airport, kami terus bertolak ke Chatuchak Market dengan menaiki bas. Ketua rombongan kami, Cik Lizz, telah awal-awal berpesan supaya jangan ada yang mengada-ngada nak pakai kasut tinggi macam Che Ta sebab perjalanan kami jauh...huhu



Lepas shopping dan makan tengah hari, kami terus check in di Centre Point Pratunam Hotel.




Petang, dalam pukul 5.30 kami bertolak ke Asiatique (the Riverfront). Sampai sana, shopping lagi, ambik gambar puas-puas dan pusing-pusing naik bot.

Asiatique 

Lepas tu, sebelum balik hotel, kami singgah di spa untuk berurut (massage) dulu. Bila lagi nak merasa Thai Massage dengan harga yang sangat-sangat berpatutan.






Lepas satu badan kena uli dan betulkan urat-urat kaki (maklumlah...seharian berjalan)...barulah balik tidur.

Keesokkan harinya (Ahad), kami keluar seawal pukul 8 pagi untuk bersarapan dan shopping (lagi.......).


My name is #fidahshah

Dalam pukul 11 pagi, kami menaiki tut-tut untuk balik ke hotel.
Sebelum sampai hotel, siapa-siapa yang nak singgh lagi ke spa untuk berurut atau nak buat manicure/pedicure adalah dialu-alukan...
Harapannya bila balik, kuku cantik berkilat dan tapak kaki pun sehalus tapak tangan...haha

Sebelum balik, kami makan dulu (kerana inilah masanya untuk merasa segala tom yam dan masakan yang ada).
Masakan mereka memang sedap.
Buah-buahan pun segar bugar.


Selepas itu, kami mengambil teksi untuk ke air port dan balik ke tanah air.

Alhamdulillah, semua urusan dan perjalanan dipermudahkan..


Sekian. Wassalam.



10 comments:

  1. kalau ada kesempatan ke Thailand ..

    saya nak makan buah puas-puas..

    yang lain lambat sedikit

    ReplyDelete
  2. SERONOKYA FIDAH JALAN2 KE THAILAND

    ReplyDelete
  3. wahhh, bestnya jenjalan ke Thailand :D

    ReplyDelete
  4. weekend gateway..makan2 dan urut badan di Thailand sgt best, murah pulak tu..

    ReplyDelete
  5. Wahhh seronoknya.. happeninglah mcm ni.. best! :)

    ReplyDelete
  6. bangkok mmg best kan kak? sy rs nk repeat je lagiii hehehe jom jom ;-)

    ReplyDelete
  7. Bestnye g bangkok. Jalan2 dan makan2. Ana pun teringin nak pergi juga tp belum sampai rezeki lagi.

    ReplyDelete