Mac 03, 2014

Hujan Rahmat

Assalamualaikum...

Alhamdulillah..hujan turun dengan lebat hari ini.
Memang menunggu kehadiran hujan, setelah sekian lama dirasakan cuaca begitu panas dan kering.

Semoga hujan ini memberi rahmat pada kita semua. Aamiin...



Sekian. Wassalam

38 ulasan:

  1. amin mbak, Disaya kalau ujan itu suka banjir mbak hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harapnya tidak banjir di sini Dindin..
      Cuma rasanya sudah tidak hujan sejak berminggu lalu...jadi terasa nikmat dan syukur bila hujan turun. Thanks Dindin

      Padam
  2. Alhamdulillha lebatkan hujan Fidah..memang terasa sangat the different..yalah dah am panaskan..Allah maha mendengar doa-doa dari kita semua!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah...semoga cuaca kembali stabil..

      Padam
  3. Alhamdulillah.. mudah2an bertukarlah cuaca kembali kpd keadaan sedia kala.. aamiin..

    BalasPadam
  4. Sekarang ini musim hujan masih terus ada
    Dan cuaca masih extreme. semoga kita semua
    Baik-baik saja yah Mbak Fidah amin :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya..semoga baik2 saja...thanks Saud

      Padam
  5. alhamdulillah kat sini pun hujan juga fidah.. cuma sekarang ni ada jerebu pula..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semoga hal jerebu ni cepat2 settle...thanks Aiza

      Padam
    2. alhamdulillah jerebu dah tiada hari ini fida..

      Padam
  6. alhamdulillah..... hujan akhirnya..... tapi jerebu pula yg muncul...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hal hujan Alhamdulillah...dak ok nampaknya...hal jerebu pulak...
      Thanks Che Eem

      Padam
  7. alhamdulillah Hujan juga akhirnya.. rasa macam inilah Hujan of the Year. yang dinanti-nanti oleh semua orang.. hehe.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu..ini lah hujan yg di nanti nanti kan...thanks

      Padam
  8. Alhamdulillah.. Dh mula hujan dh..

    BalasPadam
  9. Alhamdulilah, Tak lah rasa kering dah berdebu sangat. Apa kabar Fidah ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah..Khabar baik K.Lynn...betul tu...x la rasa kering sgt. Thanks K Lynn

      Padam
  10. Alhamdulillah... kat sini bila la nak hujan agaknye.. pokok2 dah naik kering dah.. Mudah2an Allah menurunkan hujan dalam masa terdekat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Shaa Allah...semoga cuaca kembali seperti sediakala..
      Salam hujung minggu Nurul :)

      Padam
  11. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks..nanti sy singgah di blog awak.
      T.kasih kembali kerana sudi singgah di sini :)

      Padam
  12. hari ni cuaca kembali panas.. harap hujan akan turun kembali..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semoga hujan turun...agak panas cuaca akhir2 ni..
      Thanks Aiza :)

      Padam
    2. panas+jerebu.. sakit tekak kena banyakkan minum air kosong..

      Padam
  13. alhamdulilah hujan.. kawasan saya dah dkat 4 bulan x ujan..last hujan pun x sampai 10 minit..ujian allah :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah..hari ni hujan..semoga selesai masalah jerebu dan kemarau. Thanks Sobri

      Padam
    2. syukur kepada allah sis :P

      Padam
  14. alhamdulillah pagi tadi hujan turun mencurah-curah.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah...hujan dari pagi sampai ke petang...

      Padam
    2. syukur sangat jerebu dah takde.. :D

      Padam
  15. Assalamualaikum, singgah perdana kawan,
    Apapun yang diberikan oleh ALLAH SWT adalah Rahmat bagi kita semua

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam...betul tu..syukur Alhamdulillah di atas segala rahmat Nya...

      Padam
  16. alhamdulillah....jerebu pun dah kurang...

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut