<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Selawat Munjiyyah & Tafrijiyah

Januari 31, 2014

Selawat Munjiyyah & Tafrijiyah



Jom Selawat.....

Fadhilat :
  • Bahawa siapa yang membacanya 1000x nescaya Allah akan melapangkan segala kesempitan
  • Jika dibaca 500x setiap hari, akan mendapat rezeki yang banyak
  • Barang siapa yang membaca selawat ini 300x semasa pelayaran, akan selamat dari karam atau tenggelam.


Selawat Tafrijiyah / Nariyah


Fadhilat:
  • Barang siapa membaca selawat ini 11x setiap hari selepas sembahyang 5 waktu, rezekinya tidak putus-putus dan mendapt kedudukan yang tinggi
  • Barang siapa yang membaca selawat ini 41x atau 100x, Allah akan menghilangkan segala dukacita dan dimudahkan segala urusan kehidupan.
  • Barang siapa membaca selawat ini 313x setiap hari, nescaya akan terbuka beberapa rahsia ghaib
  • Barang siapa membaca selawat ini 4444x, akan tercapai segala cita-cita dan hajat di dunia dan di akhirat.

Sedikit perkongian tentang Selawat Munjiyyah dan Selawat Tafrijiyah/Nariyah. Semoga memberi manafaat kepada semua. Sesungguhnya kita hanya mampu merancang dan berusaha, namun perancangan Allah adalah yang terbaik.


Sekian. Wassalam

Rujukan : 76 Selawat Penerang Jiwa (Buku)

Label:

39 Ulasan:

Di 1/31/2014 11:47:00 PG, Blogger Maria Firdz berkata...

Nice sharing... Cuma sy de twrbaca berkaitan dgn Fadhilat2 tu.. Ada khilaf ulama psl.tu...

 
Di 1/31/2014 11:54:00 PG, Blogger Raudzah Z berkata...

Salam Jumaat Fidah..Jom sama-sama berselawat ke atas junjungan besar nabi kita, Nabi Muhammad S.A.W
...

 
Di 1/31/2014 02:34:00 PTG, Blogger Alldent Darzunt berkata...

Salam Jum'at mbak :) Postingan nya bagus :)

 
Di 2/01/2014 12:11:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Maria...tapi, sy tak sure pulak pasal tu...Selamat berhujung minggu :)

 
Di 2/01/2014 12:11:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Jom sama2 kita berselawat Raudzah..thanks :)

 
Di 2/01/2014 12:12:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Salam Jumaat. Thanks Dindin :)

 
Di 2/02/2014 01:33:00 PG, Blogger Khir Khalid berkata...

Selawat & salam jadikan amalan, semoga sentiasa diberkati kehidupan... Thanks sharing Fidah.. :)

 
Di 2/02/2014 11:13:00 PTG, Blogger Sobri Yaacob berkata...

amin..semoga bermanfaat..dan dijadikan malan..

 
Di 2/03/2014 10:33:00 PG, Blogger Dwi Alfina berkata...

Aamiin, semoga bermanfaat dan bisa dijadikan amaalan

 
Di 2/04/2014 12:09:00 PTG, Blogger Azlan Strider berkata...

aminn..thanks for the reminder fidah...

Regards,
-Strider-

 
Di 2/04/2014 01:08:00 PTG, Blogger ain diyana berkata...

amin~~.. tq for sharing :D

 
Di 2/04/2014 03:46:00 PTG, Blogger Haslinda Hassan Ali berkata...

terima kasih insyaallah

 
Di 2/05/2014 12:46:00 PTG, Blogger Razi ten berkata...

Thanks a lot for sharing ^^
Lets not forget to send Salawat to our beloved prophets, not just on Maulud Nabi..

 
Di 2/06/2014 07:51:00 PG, Blogger Cheq Eem berkata...

amin... tq for sharing dear... :)

 
Di 2/06/2014 11:09:00 PG, Blogger Nurul Hidayah berkata...

Nice sharing Fidah :)

 
Di 2/08/2014 01:40:00 PTG, Blogger Raudzah Z berkata...

Salam hujung minggu Fidah...

 
Di 2/08/2014 04:00:00 PTG, Blogger Lynn Munir berkata...

Hari ni beru sempat singgah ke mari Fidah dan selamat berhujung minggu Fidah.

 
Di 2/11/2014 01:12:00 PTG, Blogger Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

sangat bermanfaat perkongsian ini.. selawat ke ats junjungan besar rasulullah saw..

 
Di 2/20/2014 10:52:00 PTG, Blogger Sobri Yaacob berkata...

melawat sini sis :)

 
Di 2/24/2014 11:10:00 PG, Blogger Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

salam isnin fida.. selamat bekerja.. :D

 
Di 2/24/2014 09:14:00 PTG, Blogger RDZ Z berkata...

Dah lama Blog Fidah tak update..boring ya?

 
Di 2/25/2014 07:47:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks

 
Di 2/25/2014 07:48:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

T.kasih Strider

 
Di 2/25/2014 07:49:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Sama2 ain..salam selasa

 
Di 2/25/2014 08:37:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks En Khir :)

 
Di 2/25/2014 08:40:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Sobri
Sorry x sempat nak berblogging sgt lately ni..sibuk siket

 
Di 2/25/2014 08:40:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Sobri
Sorry x sempat nak berblogging sgt lately ni..sibuk siket

 
Di 2/25/2014 08:41:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Sama2 Linda
Salam selasa :)

 
Di 2/25/2014 08:43:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Salam Adik.
Thanks for still reading my blog..
Selawat dan salam atas junjungan kita Nabi Muhammad SAW

 
Di 2/25/2014 08:45:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Cheq Eem...
Salam Selasa

 
Di 2/25/2014 08:45:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Cheq Eem...
Salam Selasa

 
Di 2/25/2014 09:02:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Nurul..salam selasa

 
Di 2/25/2014 09:03:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Salam selasa Aiza..thanks

 
Di 2/25/2014 09:04:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Salam Selasa K Lynn..thanks

 
Di 2/25/2014 09:12:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Salam Selasa Raudzah..sorry sbb dah lama x update entri
Akhir2 ni memang busy siket..and sy masih outstation..line internet kat hotel ni pun agak slow..so susah siket nak berblogging...

 
Di 5/01/2016 09:38:00 PG, Blogger Anisayu Nastutik berkata...

Iya, setiap hari selawat
Pasti selalu sehat
Kemanapun selamat
Rezeki semakin nikmat...

 
Di 5/01/2016 10:13:00 PG, Blogger Admin bos berkata...

Subhanallah begitu luar biasanya membaca solawat tersebut.. Semoga ysng berbagi ini selalu filindungi dan diberkahi Allah, aamiin.!

 
Di 5/02/2016 07:58:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Aamiin. Semoga kita semua dijauhkan dari segala bahaya.

 
Di 5/02/2016 08:03:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Moga memberi manafaat
Saling berbagi, mendapat berkat...in shaa Allah

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama