July 03, 2016

Biskut Oat Sukatan Cawan Part 2


Assalamualaikum

Ini adalah kesinambungan cerita Biskut Oat Sukatan Cawan yang pernah saya kongsikan dahulu. Sila lihat sini.
Al kisahnya nak buat biskut oat version raya, jadi Akak modify apa yang patut. Kunun-kununnya lahhh

Resipinya lebih kurang dengan resipi biskut oat yang pernah saya kongsikan dulu. Cuma kali ni saya tambahkan 1/2 cawan biskut oreo yang telah dihancurkan dan 1/2 cawan almond nibs.

Untuk hiasan, hentam sajalah labu...
Untuk version ni, Akak tepekkan white chocolate yang telah dicairkan, lepas tu tabur dengan biskut oreo yang telah dihancurkan..

Sila abaikan hasil yang tak berapa kemas dan bersimpang siur tu.
Akak saja nak post kat sini buat kenang kenangan. Sebabnya bukan senang nak dapat mood rajin buat biskut raya. Tahun depan belum tau....huhu

Sekian. Wassalam.


8 comments:

  1. Kayanya enak tuh biskuit nya apalagi dengan taburan kue oreo yang membuat kue tersebut lebih mantapp :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya lemak dan manis :)
      Ayah...dicoba resepnya..
      Thanks

      Delete
  2. dah tentu biskut oreo dan almond tu jadikan biskut oat semakin sedap ... Selamat menyambut hari raya mohon maaf zahir dan batin .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually oreo and almond tu untuk resipi biskut lain..banyak pulak lebihnya..masuk kat sini...hihi
      Thanks Sis. Selamat hari raya & maaf zahir batin.

      Delete
  3. Biskut sihat ni... raya kali ni bnyk sgt makan santan dan margerin huhu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan santan banyak tak pe...yang penting maintain 6 pack...:D
      Thanks Khir

      Delete
  4. ada lagi x? nk dtg raya nk mkn kuih ni ;-)

    ReplyDelete
  5. Serious nampak menggiurkan...tp kalau suruh mak membuatnya tu, belum tentu mak sanggup hihi

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers