<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Siapalah Mesin Basuh Tanpa Sabun

Oktober 08, 2017

Siapalah Mesin Basuh Tanpa Sabun

Assalamualaikum
Ni cerita pasal basuh baju.
Biasalah, hujung minggu adalah masa untuk kaum ibu melakukan aktiviti men-dobi.

Hari ni Mak nak buat satu review tentang sabun Biosinar.


Setakat ni, bila guna memang ok. Harga pun berpatutan.
Antara kelebihan sabun biosinar:

  • Pakaian tidak berbau hapak kalau terlebih sudah rendam
  • Kotoran tertanggal dengan mudah. Sesuai untuk semua jenis pakaian.
  • Nama pun multi purpose. Kasut sekolah anak-anak pun boleh dibasuh / direndam guna sabun ni. (Kalau ikut iklan dia, sabun ni boleh juga digunakan untuk  mencuci tandas dan bilik mandi - ni saya tak pernah cuba lagi)
  • Boleh berjimat cermat kerana selain daripada pencuci, sabun ini dirumus dengan pelembut dan penghilang kotoran degil.

Sabun ini adalah produk bumiputera muslim.
Pernahkah kita terfikir sabun basuh yang kita gunakan seharian adakah halal dan thoyyiba??


Nota kaki: Part menjual beli ni kadang-kadang boleh jadi sensitif. Tak kiralah barang atau perkhidmatan (service). Pendapat peribadi saya, penjual berhak untuk menentukan strategi pemasaran atau market segment untuk melariskan jualannya. Pembeli juga ada kebebasan untuk memilih kedai mana untuk urusan jual beli. Kalau suka beli, kalau tak suka boleh cari kedai lain. Simple!


Sekian. Wassalam.
Credit: sani






Label:

17 Ulasan:

Di 10/08/2017 10:10:00 PG, Blogger paridah berkata...

SABUN YG SESUAI UNTUK BASUH BAJU TU TANPA APA2 MASALAH

 
Di 10/08/2017 01:58:00 PTG, Blogger mrhanafi dot com berkata...

Baru terikir juga Sabun basuh halal atau tidal..

Kalau.produk bumiputera..

Lebih yakin la pulak

 
Di 10/08/2017 05:52:00 PTG, Blogger Ainniah Zulkefli berkata...

orang dulu2 basuh kain tepi sungai je. hihihi (saja buat lawak. klo tak lawak tak pa šŸ˜)

 
Di 10/09/2017 07:00:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Mmg bagus.. kami pun guna sabun ni. Lebih yakin dan mesra alam juga :)

 
Di 10/10/2017 09:41:00 PG, Blogger dear anies berkata...

tetiba sy igt satu sabun ni. ms sy kecik2 dulu laa... keluaran bumiputera muslim... pakai 1 scoop je dah bersih. skrg mmg da x de lg... harga mmg mahal ms tu. rm10 sekotak

 
Di 10/10/2017 12:19:00 PTG, Blogger SalbiahM berkata...

bagus juga sokong produk tempatan.apa pun bak kata akak, terpulang..

 
Di 10/10/2017 01:44:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Betul tu Kak..
Baju bersih hati senang

 
Di 10/10/2017 01:44:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Gunakan dengan lebih yakin...
Suci...

 
Di 10/10/2017 01:45:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Kalau kat filem dulu2..siap boleh nyanyi2 lagi sambil basuh kain. tetiba kain hanyut, anak raja yang jumpa... :D

 
Di 10/10/2017 01:46:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Jom support produk bumiputera

 
Di 10/10/2017 01:46:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Sabun apa ya Anies..

 
Di 10/10/2017 01:47:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Jom kita support produk tempatan..
Malaysia Boleh..:D

 
Di 10/10/2017 08:38:00 PTG, Blogger hainom OKje berkata...

Saya pakai sabun campur campur je FS...Bio Zip, Harimau Kuat...semua bedal hihi...

Setuju dengan pandangan awak tu FS.

 
Di 10/10/2017 09:13:00 PTG, Blogger Nabila Syifa berkata...

saya suka sabun yang banyak buih sbb kalau tak banyak buih rasa tak bersih plak baju

 
Di 10/12/2017 05:59:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Saya pun baru aje guna sabun ni....hihi

 
Di 10/12/2017 06:00:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Baru ada feel macam basuh kain. Betul tak..

 
Di 10/14/2017 06:51:00 PG, Blogger Warisan Petani berkata...

Gunakan tanpa was2.
Pakaian bersinar2.

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama