<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Siapa Kita

April 05, 2017

Siapa Kita


"SEORANG MUSLIM ADALAH ORANG MUSLIM LAINNYA MERASA SELAMAT DARI GANGGUAN LISAN DAN TANGANNYA"



Moga kita tidak termasuk di kalangan manusia yang berhati kotor, bermulut jahat, dengki bila melihat kebahagiaan orang lain, tidak senang melihat orang lain senang dan hidup hanya menyusahkan orang.

Jom muhasabah diri.

...dan apakah perasaannya jika acc google diceroboh walau berkali kali sudah ditukar password :(

Sekian. Wassalam.
Gambar: FB


Label:

26 Ulasan:

Di 4/05/2017 03:49:00 PTG, Anonymous raihanah berkata...

thanks peringatan ni

 
Di 4/05/2017 04:03:00 PTG, Blogger Nour Adieb berkata...

semuanya bermula dengan lisan :)

 
Di 4/05/2017 10:15:00 PTG, Blogger mrhanafi berkata...

kalau nak bersihkan hati..buat istighfar banyak-banyak

 
Di 4/05/2017 11:26:00 PTG, Blogger Fuzy Hamid berkata...

bersihkan diri kita dan semoga kita menjadi insan yg lebih baik

 
Di 4/06/2017 10:13:00 PG, Blogger nohas berkata...

syukran..hidup ini sementara, too precious utk benda2 negatif..bersyukur & bersabar dgn takdir Allah..inshaaAllah, hati tenang & lapang..

 
Di 4/06/2017 01:45:00 PTG, Blogger Seorang Syed berkata...

Orang yang dengki dengan kebahagiaan orang lain ni senang cerita memang tak pernah bersyukur dengan apa yang dia ada. Nauzubillah semoga kita tidak tergolong dalam golongan itu kan. Btw saya singgah blog ni dan follow ya. jemput melawat blog saya jika berkelapangan :)

 
Di 4/06/2017 04:56:00 PTG, Blogger paridah berkata...

Kadang apa yg ditutur lain pula di hatinya..moga hati berbahasa seiring tindakn

 
Di 4/06/2017 07:08:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Betul tu.. apa yg dikata itulah hati kita.. t kasih atas peringatan ini Fidah.

 
Di 4/07/2017 03:51:00 PG, Blogger Adam berkata...

"Moga kita tidak termasuk di kalangan manusia yang berhati kotor, bermulut jahat, dengki bila melihat kebahagiaan orang lain, tidak senang melihat orang lain senang dan hidup hanya menyusahkan orang."

AMIN, AMIN.

 
Di 4/07/2017 06:14:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

sama2 Raihanah
Thanks :)

 
Di 4/07/2017 06:14:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Betul..kerana mulut, badan binasa
Thanks NA :)

 
Di 4/07/2017 06:15:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Betul tu..kena istighfar dan ingat Allah selalu
Thanks HB :)

 
Di 4/07/2017 06:16:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Moga kita menjadi insan yang lebih baik
Thanks Mrs Fuzy :)

 
Di 4/07/2017 06:16:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Moga hati sentiasa tenang. tak guna hidup bermusuhan..
Thanks Sis Nohas :)

 
Di 4/07/2017 06:17:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Moga kita dijahukan dari sifat2 sedemikian
Thanks Syed sudi ke sini dan follow blog saya :)

 
Di 4/07/2017 06:18:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Betul tu Kak
Moga kita sentiasa menjaga hati
Thanks Kak PI :)

 
Di 4/07/2017 06:18:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Khir..
Moga menjadi peringatan untuk diri saya sendiri

 
Di 4/07/2017 06:19:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Aamiin..aamiin..
Moga kita sentiasa menjaga hati dan tutur kata.
Thanks Adam :)

 
Di 4/10/2017 12:17:00 PTG, Blogger Warisan Petani berkata...

Macam2 jenis manusia ada di sekeliling kita.
Terpulang kepada untuk menilai baik buruk perangai mereka.

 
Di 4/10/2017 04:27:00 PTG, Blogger mrhanafi berkata...

moga-moga dberi kekuatan untuk istiqamah

 
Di 4/11/2017 03:45:00 PTG, Blogger dear anies berkata...

mmg benar lidah itu lbh tajam drpd pedang..

 
Di 4/11/2017 09:51:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Kena banyak bersabar.
Tapi kalau kena yang 'terlebih sudah' tu...memang geram jugak

 
Di 4/11/2017 09:52:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Saya setuju Anies.

 
Di 4/11/2017 09:53:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Aamiin

 
Di 4/12/2017 08:18:00 PG, Blogger Ana Suhana berkata...

Setuju dgn kata2 dekat atas tu. Mulut jahat hati baik tu mmg tak sepadan. Hati yg baik sudah semestinya mengucapkan hanya kata2 yg baik saja.

 
Di 4/14/2017 08:25:00 PG, Blogger Nour Adieb berkata...

Teringat satu kata2; 'mulut macam puaka, tapi hati baik' Erk? šŸ˜±

 

Catat Komen

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman Utama