Julai 09, 2016

Di Penghujung Benua Asia

Assalamualaikum...
Gambar kenangan...
.....kerana Pontian itu kampung aku







Tahukah anda bahawa Pontian adalah penghujung benua Asia?..kampung Akak tu.... :)

#anakpontian
#penghujungbenuaasia
#southernmosttipofmainlandasia
#JDT

Sekian. Wassalam.



26 ulasan:

  1. penghujung benua Asia..tu dah kira sangat bagus dan menakjubkan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh la lawat Pontian nanti..
      Cuti-cuti Malaysia :)

      Padam
  2. tak tahu pulak penghujung benua asia tu. selamat hari raya sis

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya aidilfitri Raihanah...
      Kita daerah inilah yang menjadi penghujung benua asia..
      Thanks

      Padam
  3. Wah keren banget judulnya mbak :D
    pantainya juga maknyusssss....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pantainya lebih cantik jika dijaga rapi dan tempat buang sampahnya juga lebih banyak disediakan.
      Selamat hari raya. Thanks

      Padam
  4. Pontian bukan pontianak! apa Pontianak! sy kurang begitu kenal daerah itu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pontianak lokasinya di Indonesia. Tapi Pontian adalah sebuah nama tempat di Johor, Malaysia. Namanya hampir sama tapi tempatnya tidak serupa. Selamat hari raya.
      Thanks

      Padam
  5. salam aidilfitri.. selamat hari raya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya Siti & maaf zahir batin..

      Padam
  6. dok pernah sampai Pontian.. paling jauh Mersing je hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom lah gi Pontian pulak..cuti2 Malaysia..
      Lepas tu boleh shopping JB... :)
      Thanks

      Padam
  7. I love Pontian... hometown saya juga... banyak kenangan indah... syahdu... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kampung saya yang ada banyak kenangan...
      Selamat hari raya Khir.
      Thanks

      Padam
  8. tak tahu pulak pontian ni penghujung benua asia

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin promosi kurang kot...tapi kalau sampai sana mesti juga banyak signboard bg tau yang itu adalah pemghujung benua Asia.
      Thanks Nik

      Padam
  9. BELUM PENAH SMPI PONTIAN LG ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom cuti-cuti Malaysia...
      Thanks Anies

      Padam
    2. mmg nk bercuti tp kn tggu lps bln 10 ;-(

      Padam
  10. Anak sedara mak ada duduk kat Pontian FS.
    Lahai cantiknya.....subhanallah.
    Wah!! Mcm model weyh org kat gambo tu....hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pontian dah banyak membangun kalau compare dgn masa saya kecik2 dulu...
      Sekali sekala nak bergambo Mak...hihi

      Padam
  11. Ye, tanah terselatan benua asia di tanjung piai..
    pernah menyertai perkhemahan pada 2006

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni yg rasa nak balik kampung ni..
      Thanks Padin

      Padam
  12. belum pernah ke Pontian, teringin nk ke Tanjung Piai and makan nenas..

    subjek geography revisited..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah..wah..macam masuk balik kelas geography :)

      Padam

Google+ Followers

Pengikut