Januari 07, 2016

Manis Atau Masin?

Assalamualaikum
Salted sweet potato. Apakah rasanya.
Masin atau manis?


Ia adalah sejenis makanan ringan yang dibeli oleh anak saya di kedai runcit berdekatan dengan rumah kami.
Apa pun, rasanya memang sedap dan telah pun selamat dimakan oleh kami sekeluarga.

Harganya pun boleh tahan. Maklumlah, nama pun glamer...salted sweet potato. Cuba letak nama kerepek ubi atau keledek masin. Mesti harganya mungkin tak semahal yang ini..(Mak rasalah).
Moral of the story, nama juga memainkan peranan penting untuk mempromosikan sesuatu produk. Tak gitu?

Okay..itu saja nak cerita.
Sekian. Wassalam.

16 ulasan:

  1. Aku suka banget sama potato yang rasanya gurih dan enak teman untuk santi di sore atau malam hari :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yah.. emang enak banget sih... :)

      Padam
  2. hmm nama n packaging yg cantik perlu utk menarik minat pembeli tapi yg penting rasanya juga kot.

    BalasPadam
  3. sedap ek, belum pernah jumpa lagi ni

    BalasPadam
  4. potato memang snagat gurih ya bu, saya sering makan sama ponakan :)

    BalasPadam
  5. pesan via packaging n gambarnya dapat.
    Sweet potato nya udah manis, plus salted jadi manis ada asinnya
    .. gurih. ini rasa yang buat tak berhenti makan :)

    BalasPadam
  6. orang mudah terpesona dengan nama..hakikatnya tidak semua nama segah orangnya juga

    BalasPadam
  7. Jenama adalah melambangkan sesuatu benda, nama yang sedap dibaca dan mudah diingati mudah mendapat tempat di hati pembeli.

    BalasPadam
  8. cicah dgn cheezy ni...walllaaaaaaaaa

    BalasPadam
  9. betul tu fidah.. nama pun berperanan penting juga..

    BalasPadam
  10. Ohhh ....ni kiranya adik beradik dgn keledek ungu tadilah ek FS....Tak pernah perasan pulak ada jajan cenggitu FS....mungkin tak mencari jajan tu yg tak berjumpa

    BalasPadam
  11. Saya suka yg masin je... yg original mcm yg dulu2 dari kecik makan... :D

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut