Januari 08, 2016

Bukan Kentang Biasa

Assalamualaikum
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.


Semalam, kami mencuba pula kentang unggu sebenar (baca: real purple potato).

Seperti salted sweet potato, kentang unggu ini juga diberikan perisa garam. Cuma saya terfikir, kalau dicampurkan dengan perisa-perisa lain mungkin juga menarik. Contohnya kari, tomyam, cili hijau, cheese, BBQ dan sebagainya.. :)

Rupa paras dan packaging nya memang cantik - mungkin juga salah satu tarikan untuk produk ini.

Sekian. Wassalam.



25 ulasan:

  1. Ternyata bukan cuma ubi aja yang warna ungu kentang juga ternyata ada yang warna ungu ya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Entahlah...saya saya macam ubi nih..hihi
      Thanks Zee

      Padam
  2. assalam...menarik idea fidah tu boleh cuba berbisnis pula ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bestnya kalau saya ada business sendiri..moga impian menjadi nyata...aamiin

      Padam
  3. sy suka yg ungu ni satu lg yg oren jakun sggh ms memula tgk dulu hahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rupanya ada banyak adik beradik dan kaum kerabat dia..hihi

      Padam
  4. Balasan
    1. Mungkin bukan kentang sebenar..tapi tanaman yang termasuk juga dalam keluarga ubi dan kentang :D

      Padam
  5. belum pernah beli lah Fid..unik nampak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun beru pertama kali beli, Cikgu. Ok jugak rasanya.
      Thanks

      Padam
  6. kentang sangat girih ya bu, selain itu potato juga terbuat dari kentang, saya sangat suka dan sering makan potato bu :)

    BalasPadam
  7. nampak sedap tu fidah.. menarik warna ungu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saja nak rasa. Sbb nampak lain dr yg lain.

      Padam
  8. Aku selama ini taunya singkong sama terong yang ungu :D ternyata ada ya.. kentang ungu,,
    jadi pengen nyobain..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Entahlah..saya rasa dia mungkin termasuk dlm keluarga ubi..atau mungkin adik beradik singkong..hihi




      Padam
  9. mcm keledek la pulak., hehe2 sedap tuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya 'ngap' aje. Ntah2..memang keledek..haha
      Nama glamer..potato :D

      Padam
  10. Belum pernah tengok produk nie kat Perlis

    BalasPadam
  11. kentang kacukan keledek kot..belum pernah jumpa lagi..

    BalasPadam
  12. selalunya nampak keledek ungu ... rasanya mcm kentang juga ke ...

    BalasPadam
  13. Ha'aalah FS....cantik packaging dia....Teringat pulak Lavender....ungu putih gitu...
    Sedap tak?

    BalasPadam
  14. Dah rasa juga cuma kurang berminatlah.. ttp suka kentang yg biasa tu. Tak taulah lidah n tekak ni dah nak tua kot... :D

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut