November 23, 2014

Kenali Personaliti Melalui Warna

Assalamualaikum


Tahukah anda bahawa warna juga menggambarkan personaliti.  Warna merah, hijau, kuning, ungu, merah jambu, putih dan biru, semuanya ada makna yang tersendiri.

Merah : Red Hot Ruby
Merah tanda berani. Gadis yang sukakan warna ini memiliki personality menarik dan sukar dijangka. Mereka pantang dicabar. Mereka juga mempunyai sifat anggun dan seksi semulajadi. Tetapi ada yang mengatakan bahawa golongan ini adalah emotional.

Hijau : Cool Green Emerald
Golongan ini sukakan keamanan dan alam semulajadi. Selalunya mereka bersifat tenang dan tidak mudah panik. Warna hijau melambangkan kesegaran. Biasanya golongan ini bersifat low profile. Tapi awas....warna hijau selalu dikaitkan dengan sifat cemburu.

Kuning : Be My Sunshine
Mereka adalah golongan yang sangat ceria, easy going dan happy go lucky. Peminat warna kuning ini biasanya memang sangat sinonim dengan senyuman dan gelak ketawa. Mereka adalah golongan yang berwawasan tinggi dan bijak untuk membuat keputusan.

Ungu : Still A Mystery
Warna ini menggambarkan kemewahan dan romantik. Sesetengah orang mengatakan bahawa golongan yang sukakan warna ungu sangat misteri. Golongan ini pandai menawan hati orang lain. Namun, tidak ramai yang dapat mendekati golongan ini kecuali mereka yang dipercayai sahaja

Merah Jambu : Pretty In Pink
Adik manis!!!!. Mereka sukakan fesyen dan ingin tampil cantik.  Ibarat dalam hati ada bunga, mereka suka menunjukkan sifat feminin. Golongan ini suka menolong orang dan mengambil berat tentang orang-orang disekelilingnya.

Putih : My Snow White
Mereka ini mahukan gaya hidup yang sederhana. Antara ciri penting untuk peminat warna putih adalah amanah, anggun dan tidak sombong. Mereka juga bersikap matang dan optimistik. Peminat warna putih juga dikatakan sangat suka menolong orang lain.

Biru : Heart of the Ocean
Biru digambarkan sebagai ketenangan dan inspirasi. Mereka adalah golongan yang kreatif dan berpesonaliti menarik hingga boleh membuatkan ramai orang tertawan. Ada orang mengatakan bahawa peminat warna biru adalah golongan yang sukakan kesenian. Mereka juga adalah orang-orang yang sangat penyanyang.

Apa pula warna kegemaran anda?

Sekian. Wassalam.

Sumber info & gambar : google

46 ulasan:

  1. Salam malam Kak Fidah ijin simak dan baca post mengenal personality warnanya terima kasih atas Perkongsianya *salam santun dan ceria selalu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdullilah saya kiraya masih di perkenankan dapat anugrah Pertamax di post menarik Kakak Fidah nie.? Salam silaturrahim dari saya buat seluruh Sahabat setia di Negri Malaysia yang Damai :)

      Padam
    2. permisi-permisi Mas Yan..mau ke atas..!

      Padam
    3. Saya minum kopi di bawah aje ya...:D

      Padam
    4. Terima kasih atas komen2 semua... :)
      Di sini belum ada ramai pengunjung..jadi trafiknya lancar..

      Padam
    5. aku ngikut ya, pertamax disini murah ya kak..?

      Padam
    6. mana boleh...
      diatas panas mas aldi

      Padam
    7. Ya Santika...kalau mau pertamax di sini mudah didapati... :D

      Padam
    8. Mas Yan...biarkan aje Mas Aldi di situ...hehe

      Padam
    9. Mas dab Mbak jangan pada ngiri saya duduk diatas yah..?

      Padam
  2. saya paling suka warna biru kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Warna biru..orang yang kreatif dan seni ya...

      Padam
    2. kalau kreatif mungkin enggak lah kak
      tapi kalau penyayang....insya alloh

      Padam
  3. Selamat malam.Fidah.. Nurul suka byk warna.. Tak tertumpu pada satu, bermakna karakter yg pelbagai la ea?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..ya kot..
      saya pun sebenarnya tak stick pada satu kaler...

      Padam
  4. suka hijau..oh kuat cemburu rupanya..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah...kuat cemburu rupanya Sal..tapi cool

      Padam
  5. kalau saya nih Kak..
    suka Merah, hijau, biru dan putih,.
    seperti balon ya Kak..!:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seperti belon majlis hari jadi..
      Selamat ulang tahun ya Mas Aldi :D

      Padam
  6. saya penyuka warna hijau, tapi meskipun demikian saya anti cemburu ko'

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan yang warna ijo sudah di patuk ayam :D :D

      Padam
    2. Saya Penyayang wanita maka nya saya pilih warna deeppink

      Padam
    3. Mas Saud....Feminin banget tu... hehe

      Padam
  7. Salam isnin Fidah..

    Tengah nak relate ni..Am I similar to this..he..he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Isnin & Good Morning Raudzah....
      Which colour?...:) :)

      Padam
  8. Balasan
    1. Merah tanda berani...
      tapi jangan emosi ya.... :D

      Padam
  9. Saya penggemar ungu... Deep Purple.. yeah.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kemewahan tu mungkin kurengg kot.. tapi misteri nusantara tu mungkin hehee..

      Padam
    2. Saya pun suka purple....walaupun bukan tema baju raya tahun ni... :)
      Biar belum lagi mewah...yang penting mistri..

      Padam
  10. sis sukakan warna hijau utk dlm rumah . sukakan warna merah pada baju raya . bila belek baju2 yg ada , kebanyakannnya adalah warna putih ... dah rojak personaliti ni ... heeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam-macam personaliti ni..hehe..
      Hari tu gi rumah kawan yg dlmnya cat hijau...memang cantik la..

      Padam
  11. Of course le pilihan kita hijau dan unggu sejak zaman berzaman.
    Kalau dapat baju color tu warna lain tak pandang dah hehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa buat test ala2 warna yang sesuai dengan saya....orang tu kata ..warna purple and hijau..

      Jadi, kira sama lah kita Kak Lynn..

      Padam
  12. met malam kak, kalau boleh aku pilih, aku suka warna merah sama kuning.. tambah orange juga suka, terus hijau apalagi favorite i, putih pula suka lambang kesucian, jadi i pilih semua ya hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semua warna pun ada tu Santika...
      Lupa saya nak letak warna oren...cantik jugak tu..

      Terima kasih ya sudi ke sini :)

      Padam
    2. wah teteh koq gitu sih
      semua warna diminta

      Padam
    3. Mas Yan..kalau perempuan memang suka banyak warna...:) :)

      Padam
  13. saya suka biru...penyayang gitu hehe

    BalasPadam
  14. saya tak pasti awek terbaru saya suka warna apa...

    yang yang lama memang suka merah punya..

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut