November 20, 2014

Siapakah Yang Kita Ingat Pada Jam 2 Petang?

Assalamualaikum..

Siapakah yang kawan-kawan semua ingat pada jam 2 petang?


Kalau saya..
Jam 2 petang adalah waktu baru habis lunch..
Jadi harus bersiap sedia untuk sambung kerja..eeemmmm
Kadang-kadang tu...itulah waktu kritikal mengantuk especially kalau lepas makan nasi bariyani..
Biasanya, jam 2 petang..saya akan teringat pada anak saya. Pada jam 2 petang, sepatutnya dia sudah habis sesi persekolahan sekolah pagi dan akan bersiap sedia ke sekolah agama (KAFA) sesi petang.
Biasanya hati ibu ini akan tertanya-tanya..sudah sampai ke rumah pengasuh ke? Sudah makan ke? Penat tak?..dan macam-macam lagi.

Kalau Jam 2 Pagi?..
Biasanya sudah pun selamat tidur zzzzzz..
Kecuali kalau ada kerja-kerja khas...
contohnya esok pagi ada meeting atau presentation..mungkin kena stay up juga.
Blogging? Jarang saya berblogging time ni, takut mengantuk waktu kerja..huhu

Kawan-kawan pulak..macam mana?

Sekian. Wasaalam

gambar: google

28 comments:

  1. Oh ya Kak maaf sebelumnya. Apakah Kakak punya akun facebook atau twitter? jika tidak keberatan boleh berbagi pengetahuan juga berbagi salam dengan akun sosmed nya..? kalau facebok saya : facebook.com/saud.s.karrysta Kalau Twitter : twitter.com/saudkarrysta,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf Mas saud..facebook page saya masih belum ada..sesuai dengan blog saya yang masih belum popular :(
      Account twitter ada...tapi jarang-jarang guna..

      Delete
  2. saya yakin, yang engkau ingat saat jam 2 petang ini adalah segera pergi ke blog saya yang keren sangat...hayo ngaku ajah deh..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....tak mahu mengaku saya, Mang Lembu :D:D

      Delete
    2. Mang Lembu jangan Maksa Kakak saya yang cantik ini yah? kasihan kan.. Mang Lembu mandi dulu deh sana sana wus wus wussssst hahhaha :D

      Delete
    3. ehem.. Bapak-bapak di panggil ibu di rumah..! pulang Yuk..!

      Delete
  3. Kalau saya yang di ingat jam berapa ini yaaa..
    ternyaataa ini masih jam dua dan akhirnya tidur lagii dehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau jam 2 pagi...waktu tidur tu
      Terima kasih ya..sudi ke sini
      salam kenal :)

      Delete
  4. Lagi enak enaknya tidur sambil mimpi indah dong :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau jam 2 petang...waktu kerja..tak enak tidur
      Lagipun, Boss ada dibelakang..nanti boleh jadi minpi ngeri..
      Salam kenal ya..terima kasih sudi ke sini :)

      Delete
    2. Mas Budi: kalo lagi mimpi indah,..ajak-ajak ya...!

      Delete
  5. Jam 2 petang tu kebiasaannya saya akan ingat muka org2 yg telah dan akan saya berurusan.. klu sibuklah.. Klu tak sibuk, ingat rumah.. anak2 keluarga.. sama lah.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Khir...kalau sibuk macam mana pun..mesti saya akan teringat kat rumah dan anak2...lepas tu pikir..lamanya lagi nak balik rumah..huhu
      Thanks :)

      Delete
  6. Kalau pukul 20 ptg pastinya rakan-rakan sekerjakan..especially kalau ada assignment tak siap..he..eh.. kalau pukul 2.0 am dah tidur..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada assignment tak siap..confirm tak menang tangan..
      lagi2 kalau tak sampai sempat lunch..haru
      Thanks Raudzah :)

      Delete
  7. Jam 2petang baru masuk dari lunch... tinggal lagi 3.30hrs untuk balik.. kalau tak siap, stay back la.. itupun kalau ade urgent..tapi jarang dapat balik on the dot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Letihkan kalau kena stay back..
      Kat JB pun mesti selalu jam
      Thanks Nurul :)

      Delete
  8. Salam Malam dan salam penghujung akhir pekan Kak Fidah. Jam 2 Petang tadi saya santey di rumah sambil blogwalkingan sama sahabat bloging Indonesia juga yang ada di Negara Malaysia Tercinta Kak Fidah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam hujung minggu Mas Saud..semoga ceria bersama keluarga tercinta
      Terima kasih atas komennya..:)

      Delete
    2. ooo.. pantas sj nda ada yg balas koment di sana..
      rupanya Mas Saud ada di sinih...!

      Delete
  9. hehehe
    Kalau jam 2 siang, ambil bantal lalu bobo..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...lawaknya (lucu) komen2 mas aldino...
      Katanya semalam..orang Malaya?..betul ke?

      Delete
  10. kalau saya jam 2 itu lagi ngapain ya? yang pasti lagi tidur dong...
    kecuali dihari libur biasanya jam 2 saya belum tidur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang waktu tidur tu..
      Terima kasih atas komennya :)

      Delete
  11. jam 2 ptg selalunya ingat kerja2 yg blm selesai n blog mesti update pd 3.30 ptg ... heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lately ni..saya rajin pulak nak update blog..
      Thanks Vee :)

      Delete
  12. Selalunya saya terlupa apa saya buat jam 2 petang, tapi kalau jam 2 pagi....
    biasanya saya tak tidur lagi @ baru nak masuk tidur setiap hari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti jadual harian Kak Lyn sibuk...
      apa2 pun..yg penting happy..
      Thanks Kak Lynn :)

      Delete

Google+ Followers

Followers