<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Siapakah Yang Kita Ingat Pada Jam 2 Petang?

November 20, 2014

Siapakah Yang Kita Ingat Pada Jam 2 Petang?

Assalamualaikum..

Siapakah yang kawan-kawan semua ingat pada jam 2 petang?


Kalau saya..
Jam 2 petang adalah waktu baru habis lunch..
Jadi harus bersiap sedia untuk sambung kerja..eeemmmm
Kadang-kadang tu...itulah waktu kritikal mengantuk especially kalau lepas makan nasi bariyani..
Biasanya, jam 2 petang..saya akan teringat pada anak saya. Pada jam 2 petang, sepatutnya dia sudah habis sesi persekolahan sekolah pagi dan akan bersiap sedia ke sekolah agama (KAFA) sesi petang.
Biasanya hati ibu ini akan tertanya-tanya..sudah sampai ke rumah pengasuh ke? Sudah makan ke? Penat tak?..dan macam-macam lagi.

Kalau Jam 2 Pagi?..
Biasanya sudah pun selamat tidur zzzzzz..
Kecuali kalau ada kerja-kerja khas...
contohnya esok pagi ada meeting atau presentation..mungkin kena stay up juga.
Blogging? Jarang saya berblogging time ni, takut mengantuk waktu kerja..huhu

Kawan-kawan pulak..macam mana?

Sekian. Wasaalam

gambar: google

Label:

28 Ulasan:

Di 11/20/2014 03:47:00 PTG, Blogger Saud Karrysta berkata...

Oh ya Kak maaf sebelumnya. Apakah Kakak punya akun facebook atau twitter? jika tidak keberatan boleh berbagi pengetahuan juga berbagi salam dengan akun sosmed nya..? kalau facebok saya : facebook.com/saud.s.karrysta Kalau Twitter : twitter.com/saudkarrysta,

 
Di 11/20/2014 06:41:00 PTG, Blogger Cilembu thea berkata...

saya yakin, yang engkau ingat saat jam 2 petang ini adalah segera pergi ke blog saya yang keren sangat...hayo ngaku ajah deh..:D

 
Di 11/20/2014 09:02:00 PTG, Blogger Arif Maulana berkata...

Kalau saya yang di ingat jam berapa ini yaaa..
ternyaataa ini masih jam dua dan akhirnya tidur lagii dehh

 
Di 11/20/2014 10:39:00 PTG, Blogger budi purnomo berkata...

Lagi enak enaknya tidur sambil mimpi indah dong :)

 
Di 11/20/2014 11:23:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Jam 2 petang tu kebiasaannya saya akan ingat muka org2 yg telah dan akan saya berurusan.. klu sibuklah.. Klu tak sibuk, ingat rumah.. anak2 keluarga.. sama lah.. :D

 
Di 11/21/2014 07:45:00 PG, Blogger Belog Santai berkata...

Kalau pukul 20 ptg pastinya rakan-rakan sekerjakan..especially kalau ada assignment tak siap..he..eh.. kalau pukul 2.0 am dah tidur..he..he

 
Di 11/21/2014 02:13:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Haha....tak mahu mengaku saya, Mang Lembu :D:D

 
Di 11/21/2014 02:14:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Kalau jam 2 pagi...waktu tidur tu
Terima kasih ya..sudi ke sini
salam kenal :)

 
Di 11/21/2014 02:16:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Kalau jam 2 petang...waktu kerja..tak enak tidur
Lagipun, Boss ada dibelakang..nanti boleh jadi minpi ngeri..
Salam kenal ya..terima kasih sudi ke sini :)

 
Di 11/21/2014 02:17:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Betul tu Khir...kalau sibuk macam mana pun..mesti saya akan teringat kat rumah dan anak2...lepas tu pikir..lamanya lagi nak balik rumah..huhu
Thanks :)

 
Di 11/21/2014 02:18:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Kalau ada assignment tak siap..confirm tak menang tangan..
lagi2 kalau tak sampai sempat lunch..haru
Thanks Raudzah :)

 
Di 11/21/2014 02:21:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Maaf Mas saud..facebook page saya masih belum ada..sesuai dengan blog saya yang masih belum popular :(
Account twitter ada...tapi jarang-jarang guna..

 
Di 11/21/2014 07:32:00 PTG, Blogger Nurul Hidayah berkata...

Jam 2petang baru masuk dari lunch... tinggal lagi 3.30hrs untuk balik.. kalau tak siap, stay back la.. itupun kalau ade urgent..tapi jarang dapat balik on the dot..

 
Di 11/21/2014 09:09:00 PTG, Blogger Saud Karrysta berkata...

Salam Malam dan salam penghujung akhir pekan Kak Fidah. Jam 2 Petang tadi saya santey di rumah sambil blogwalkingan sama sahabat bloging Indonesia juga yang ada di Negara Malaysia Tercinta Kak Fidah :)

 
Di 11/21/2014 09:15:00 PTG, Blogger Saud Karrysta berkata...

Mang Lembu jangan Maksa Kakak saya yang cantik ini yah? kasihan kan.. Mang Lembu mandi dulu deh sana sana wus wus wussssst hahhaha :D

 
Di 11/21/2014 09:54:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Letihkan kalau kena stay back..
Kat JB pun mesti selalu jam
Thanks Nurul :)

 
Di 11/21/2014 09:58:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Salam hujung minggu Mas Saud..semoga ceria bersama keluarga tercinta
Terima kasih atas komennya..:)

 
Di 11/22/2014 07:01:00 PTG, Blogger Aldino Sya berkata...

hehehe
Kalau jam 2 siang, ambil bantal lalu bobo..!

 
Di 11/22/2014 07:03:00 PTG, Blogger Aldino Sya berkata...

ooo.. pantas sj nda ada yg balas koment di sana..
rupanya Mas Saud ada di sinih...!

 
Di 11/22/2014 07:04:00 PTG, Blogger Aldino Sya berkata...

Mas Budi: kalo lagi mimpi indah,..ajak-ajak ya...!

 
Di 11/22/2014 07:06:00 PTG, Blogger Aldino Sya berkata...

ehem.. Bapak-bapak di panggil ibu di rumah..! pulang Yuk..!

 
Di 11/22/2014 07:18:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Hahaha...lawaknya (lucu) komen2 mas aldino...
Katanya semalam..orang Malaya?..betul ke?

 
Di 11/23/2014 09:34:00 PG, Blogger Marnes Kliker berkata...

kalau saya jam 2 itu lagi ngapain ya? yang pasti lagi tidur dong...
kecuali dihari libur biasanya jam 2 saya belum tidur :)

 
Di 11/23/2014 09:47:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Memang waktu tidur tu..
Terima kasih atas komennya :)

 
Di 11/24/2014 05:20:00 PTG, Blogger Vee Sandi berkata...

jam 2 ptg selalunya ingat kerja2 yg blm selesai n blog mesti update pd 3.30 ptg ... heee

 
Di 11/24/2014 09:07:00 PTG, Blogger Lynn Munir berkata...

Selalunya saya terlupa apa saya buat jam 2 petang, tapi kalau jam 2 pagi....
biasanya saya tak tidur lagi @ baru nak masuk tidur setiap hari.

 
Di 11/24/2014 09:33:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Mesti jadual harian Kak Lyn sibuk...
apa2 pun..yg penting happy..
Thanks Kak Lynn :)

 
Di 11/25/2014 07:28:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Lately ni..saya rajin pulak nak update blog..
Thanks Vee :)

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama