May 14, 2017

Jalan-jalan Langkawi

Assalamualaikum

Baru-baru ini saya ke Pulau Langkawi, Kedah kerana ada staff day di sana.

Memang dah lama tak pergi. Rasanya kali terakhir saya ke sana adalah pada tahun 2009. Dah lama kan...

Macam biasa, saya tak nak cerita panjang-panjang. Cuma nak tepek gambar aje.

Jom tengok gambar-gambar di Pulau Langkawi.

Blue sky, Tanjung Rhu, Langkawi

Siapa bilang pantai di Malaysia tak cantik. Pemandangan semasa perjalanan ke Telaga Harbour Marina, Langkawi

View from swimming pool, Adya Hotel, Kuah, Langkawi

Tanjung Rhu Beach, Langkawi

Tanjung Rhu, Langkawi

Tanjung Rhu, Langkawi

Telaga Harbour Marina, Langkawi

Telaga Harbour Marina, Langkawi

Sky, boat and bird @ Telaga Harbour Marina
Credit #euriicawong

Langkawi Island...view from the sky

Sunrise. View from Adya Hotel, Kuah, Langkawi

Sunset somewhere near Pantai Cenang, Langkawi

Sunset at Pantai Cenang, Langkawi
Credit #shikinrazali

Back to nature. On the way to Tanjung Rhu, Langkawi

Di air yang tenang. Jalan-jalan Langkawi

Telajak perahu boleh diundur. #Langkawi

Warna Alam.  #Langkawi

Kalau padi katakan padi. #Langkawi

Hari yang cerah

Masa untuk pulang





17 comments:

  1. dah lama tak gie langkawi
    cantiknya

    ReplyDelete
  2. INDAHNYA LANGKAWI SERONOK FIDAH BERCUTI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama tak gi bercuti. Sesekali pergi, best jugak..

      Delete
  3. tenang tengok laut, awan & sawah padi...negaraku cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Sis Nohas..negara kita cantik.

      Delete
  4. aishh, gmbr sunset yg chantek tu orglen punye foto erk? heheh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahkak tak ade di tempat kejadian sunset tu...
      Mintaklah gambar member2 yang cun :)

      Delete
  5. Saya mmg suka langkawi.. boleh dikatakan, kebanyakkan tempat masih segar, bersih dan cantik.. best2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa tunggu lagi...cuti sekolah ni boleh la bawak family jenjalan

      Delete
  6. langkawi... pergi selalu pun x jemu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Anies..cantik pemandangannya

      Delete
  7. Staff day? Wahhh best! Biasa dgr family day..letak gambar pun x pe sbb semua cun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Staff day..family tinggal rumah..huhu
      Thanks JM :)

      Delete
  8. cantik2 hasil bidikan nya...
    motif gambar pon menarik... :D

    ReplyDelete