December 19, 2016

Surgery : Senyumlah Kuala Lumpur

Assalamualaikum..
Saya dan Afiq masih di hospital.
Doktor kata, mungkin hari Jumaat baru boleh balik.

Alhamdulilah, pagi tadi luka pembedahan telah 'dicuci' dan ditukar balutannya, walaupun terpaksa memujuk Afiq untuk ke OT...sebab luka pemdedahan tu agak serious..so kena bius.

Kenapa tajuk entri ni Senyumlah Kuala Lumpur?...sebab masa pergi haji hari tu, ustaz pesan..antara cara nak bersabar kalau ada problem ialah dengan senyum...

Pemandangan dari hospital, ketika menunggu Afiq

Entah kenapa tiba-tiba saya teringat lagu dari Kumpulan Alleycats ni. Nak kata tak pernah pergi KL...tiap-tiap hari pun pergi. Cuma kalau pergi kerja tu, memang tak sempat nak teringat kat lagu ni..huhu

Senyuman Afiq...yang menjadi penawar


Ok ni lirik lagu ' Senyumlah Kuala Lumpur'....by Alleycats. Lagu lama...

Kuala Lumpur senyuman mu
Di pagi ini
Sungguh bererti kerna cinta bersemi lagi
Setelah kemarau panjang

Di lebuh raya
Di papan tanda
Tergambar wajah mu
Dengan kalimat cinta untuk kita
Semoga kekal selamanya

Bila ku bisikkan puisi cinta
Dan tugu peringatan negara
Bagai tersenyum
Dalam diam bergembira
Memberi sokongan cinta
Agar bersinar sentiasa

Berganding tangan kita berdua
Menyusuri jalan
Di tengah kota
Sambil mendendangkan lagu
Lagu kisah cinta lama

Terima kasih ku ucapkan
Oh kepada mu
Kuala Lumpur
Kerna kau telah temukan
Cinta antara kami berdua


Moga anak saya cepat-cepat sembuh dan segala urusan keluarga kami dipermudahkan...aamiin

Kopi hari ini...Ipoh White Coffee...original Malaysia :)


Sekian. Wassalam.


8 comments:

  1. Replies
    1. Aamiin..terima kasih warisan petani

      Delete
  2. WAH AFIQ PUN DH TERSENYUM TU

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..doktor kata semakin pulih

      Delete
  3. salam fidah. sorry lambat baca komen fidah. boleh wasap saya kalau cari lagi utk post surgery ya. 0122195919

    ReplyDelete
  4. kuala lumpur senyum pagi2 ptg dia mendung pastu hujan ;-)

    afiq kena senyum selalu... nnt akn cpt sembuh...

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers