October 30, 2014

Kasut Pilihan

Apakah jenis kasut pilihan anda?



Kasut pilihan saya, pastinya tidak terlalu tinggi atau rendah...kira yang sedang-sedang saja (lebih kurang 3 inci)

Panduan memilih kasut. Apakah yang paling penting ?
  • Keselesaan
  • Saiz kasut yang betul. Pastikan anda betul-betul tahu tentang bentuk kaki anda. Ada orang berkaki lebar, ada yang berjari runcing dan bermacam-macam lagi. Saya rasa faktor ini sangat penting kerana bentuk kaki dan kesesuaian 'design' kasut yang dipilih, akan menampakkan anda lebih cantik dan bergaya.
  • Ketika mencuba kasut, jangan hanya berdiri dihadapan cermin. Pakai kedua-dua belah kasut dan cubalah berjalan. Selesa? Barulah boleh consider untuk beli.
  • Elakkan memilih kasut yang ketat dengan anggapan bahawa kasut akan longgar apabila kerap pakai.
  • Sesuaikan jenis kasut dengan aktiviti anda. 
  • Elakkan memakai kasut yang bertapak licin..ingat..kasut yang bertapak licin cukup membahayakan terutamanya pada waktu hujan.
Ok..itu saja tips untuk hari ini.. :)

Sekian. Wasaalam.

9 comments:

  1. cantik color kasut tu fidah...kita suka gunaheels untuk offie hours . kat luar just wedges. lebih selesa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Khamis Raudzah..
      saya pulak, kalau kat opis..guna kasut (formal) atau sandal bertali..Kalau kat luar, sama ada sandal atau selipar..
      thanks :)

      Delete
  2. kadang2 saya guna kasut yang sama utk ke mana2..
    office + jalan2
    hehehe..
    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang penting selesa...
      Saya ni....kalau daah suka pada satu2 kasut atau sandal...memang akan selalu guna yg tu aje..
      Thanks Gee :)

      Delete
    2. Samalah kita.. Hehehe.. ^_^

      Delete
  3. saya suka wedges dan flat.sebab kaki besar depan macam 'ronald mcdonald'..hahaha.kasut dua jenis tu je yang senang cari tak muncung di depan tapi bentuk bulat or petak cam dalam gambar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually pakai wedges or flat lagi stable...Akak layan jugak wedges ni
      Thanks Sal :)

      Delete
  4. Dulu pilih brand.. skrng ni pilih yg berbaloi, tahan & bergaya juga.. itu yg lebih baik.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gaya..mutu..keunggulan..penting tu Khir..: D
      Thanks ya..support blog saya selama ni

      Delete