<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Kasut Pilihan

Oktober 30, 2014

Kasut Pilihan

Apakah jenis kasut pilihan anda?



Kasut pilihan saya, pastinya tidak terlalu tinggi atau rendah...kira yang sedang-sedang saja (lebih kurang 3 inci)

Panduan memilih kasut. Apakah yang paling penting ?
  • Keselesaan
  • Saiz kasut yang betul. Pastikan anda betul-betul tahu tentang bentuk kaki anda. Ada orang berkaki lebar, ada yang berjari runcing dan bermacam-macam lagi. Saya rasa faktor ini sangat penting kerana bentuk kaki dan kesesuaian 'design' kasut yang dipilih, akan menampakkan anda lebih cantik dan bergaya.
  • Ketika mencuba kasut, jangan hanya berdiri dihadapan cermin. Pakai kedua-dua belah kasut dan cubalah berjalan. Selesa? Barulah boleh consider untuk beli.
  • Elakkan memilih kasut yang ketat dengan anggapan bahawa kasut akan longgar apabila kerap pakai.
  • Sesuaikan jenis kasut dengan aktiviti anda. 
  • Elakkan memakai kasut yang bertapak licin..ingat..kasut yang bertapak licin cukup membahayakan terutamanya pada waktu hujan.
Ok..itu saja tips untuk hari ini.. :)

Sekian. Wasaalam.

Label:

9 Ulasan:

Di 10/30/2014 05:34:00 PTG, Blogger Belog Santai berkata...

cantik color kasut tu fidah...kita suka gunaheels untuk offie hours . kat luar just wedges. lebih selesa..

 
Di 10/30/2014 10:56:00 PTG, Blogger Gee Lion berkata...

kadang2 saya guna kasut yang sama utk ke mana2..
office + jalan2
hehehe..
^_^

 
Di 10/30/2014 11:09:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Salam Khamis Raudzah..
saya pulak, kalau kat opis..guna kasut (formal) atau sandal bertali..Kalau kat luar, sama ada sandal atau selipar..
thanks :)

 
Di 10/30/2014 11:16:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Yang penting selesa...
Saya ni....kalau daah suka pada satu2 kasut atau sandal...memang akan selalu guna yg tu aje..
Thanks Gee :)

 
Di 11/01/2014 02:39:00 PTG, Blogger SalbiahM berkata...

saya suka wedges dan flat.sebab kaki besar depan macam 'ronald mcdonald'..hahaha.kasut dua jenis tu je yang senang cari tak muncung di depan tapi bentuk bulat or petak cam dalam gambar

 
Di 11/01/2014 06:49:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Dulu pilih brand.. skrng ni pilih yg berbaloi, tahan & bergaya juga.. itu yg lebih baik.. :D

 
Di 11/03/2014 08:31:00 PTG, Blogger Gee Lion berkata...

Samalah kita.. Hehehe.. ^_^

 
Di 11/03/2014 09:43:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Actually pakai wedges or flat lagi stable...Akak layan jugak wedges ni
Thanks Sal :)

 
Di 11/03/2014 09:44:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Gaya..mutu..keunggulan..penting tu Khir..: D
Thanks ya..support blog saya selama ni

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama