Januari 31, 2014

Selawat Munjiyyah & Tafrijiyah



Jom Selawat.....

Fadhilat :
  • Bahawa siapa yang membacanya 1000x nescaya Allah akan melapangkan segala kesempitan
  • Jika dibaca 500x setiap hari, akan mendapat rezeki yang banyak
  • Barang siapa yang membaca selawat ini 300x semasa pelayaran, akan selamat dari karam atau tenggelam.


Selawat Tafrijiyah / Nariyah


Fadhilat:
  • Barang siapa membaca selawat ini 11x setiap hari selepas sembahyang 5 waktu, rezekinya tidak putus-putus dan mendapt kedudukan yang tinggi
  • Barang siapa yang membaca selawat ini 41x atau 100x, Allah akan menghilangkan segala dukacita dan dimudahkan segala urusan kehidupan.
  • Barang siapa membaca selawat ini 313x setiap hari, nescaya akan terbuka beberapa rahsia ghaib
  • Barang siapa membaca selawat ini 4444x, akan tercapai segala cita-cita dan hajat di dunia dan di akhirat.

Sedikit perkongian tentang Selawat Munjiyyah dan Selawat Tafrijiyah/Nariyah. Semoga memberi manafaat kepada semua. Sesungguhnya kita hanya mampu merancang dan berusaha, namun perancangan Allah adalah yang terbaik.


Sekian. Wassalam

Rujukan : 76 Selawat Penerang Jiwa (Buku)

39 ulasan:

  1. Nice sharing... Cuma sy de twrbaca berkaitan dgn Fadhilat2 tu.. Ada khilaf ulama psl.tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Maria...tapi, sy tak sure pulak pasal tu...Selamat berhujung minggu :)

      Padam
  2. Salam Jumaat Fidah..Jom sama-sama berselawat ke atas junjungan besar nabi kita, Nabi Muhammad S.A.W
    ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom sama2 kita berselawat Raudzah..thanks :)

      Padam
  3. Salam Jum'at mbak :) Postingan nya bagus :)

    BalasPadam
  4. Selawat & salam jadikan amalan, semoga sentiasa diberkati kehidupan... Thanks sharing Fidah.. :)

    BalasPadam
  5. amin..semoga bermanfaat..dan dijadikan malan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Sobri
      Sorry x sempat nak berblogging sgt lately ni..sibuk siket

      Padam
    2. Thanks Sobri
      Sorry x sempat nak berblogging sgt lately ni..sibuk siket

      Padam
  6. Aamiin, semoga bermanfaat dan bisa dijadikan amaalan

    BalasPadam
  7. aminn..thanks for the reminder fidah...

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  8. Thanks a lot for sharing ^^
    Lets not forget to send Salawat to our beloved prophets, not just on Maulud Nabi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Adik.
      Thanks for still reading my blog..
      Selawat dan salam atas junjungan kita Nabi Muhammad SAW

      Padam
  9. amin... tq for sharing dear... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Cheq Eem...
      Salam Selasa

      Padam
    2. Thanks Cheq Eem...
      Salam Selasa

      Padam
  10. Salam hujung minggu Fidah...

    BalasPadam
  11. Hari ni beru sempat singgah ke mari Fidah dan selamat berhujung minggu Fidah.

    BalasPadam
  12. sangat bermanfaat perkongsian ini.. selawat ke ats junjungan besar rasulullah saw..

    BalasPadam
  13. salam isnin fida.. selamat bekerja.. :D

    BalasPadam
  14. Dah lama Blog Fidah tak update..boring ya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Selasa Raudzah..sorry sbb dah lama x update entri
      Akhir2 ni memang busy siket..and sy masih outstation..line internet kat hotel ni pun agak slow..so susah siket nak berblogging...

      Padam
  15. Iya, setiap hari selawat
    Pasti selalu sehat
    Kemanapun selamat
    Rezeki semakin nikmat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Moga memberi manafaat
      Saling berbagi, mendapat berkat...in shaa Allah

      Padam
  16. Subhanallah begitu luar biasanya membaca solawat tersebut.. Semoga ysng berbagi ini selalu filindungi dan diberkahi Allah, aamiin.!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aamiin. Semoga kita semua dijauhkan dari segala bahaya.

      Padam

Google+ Followers

Pengikut