<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Dalam Kenangan...

Mei 04, 2014

Dalam Kenangan...

Assalamualaikum..
Nak layan lagu malam ni..


Lagu : Dalam Kenangan, Wheels

Bila terkenang masa lalu rasa terharu
Segalanya masih kekal dalam kenangan
Tiba dipersimpangan jalan berpisah jauh
Sekian lama di rantau bersendirian

Tiada lagi seruling senja mendayu
Tiada lagi ketawa riang bersama
Bila sepi mengusik hati
Semuanya kini dalam kenangan

Aku kirimkan restu pada ayah dan bonda
Budi dan jasamu tetap dalam kenangan
Teman seiring jalan kini jauh dariku
Kemesraan kita tetap dalam kenangan

Tiada lagi suara ombak di pantai
Tiada lagi bayu teberau membelai
Di saat sepi begini
Semuanya kini dalam kenangan

Bila tibanya masa nanti aku kembali
Pasti ada yang berubah dan tiada lagi
Dan bila ku tinggalkan lagi kampung halaman
Segalanya kan abadi dalam kenangan..

Sekarang tengah mood rindu kat kampung...
Teringat kat family & kawan-kawan. Mujurlah teknologi sekarang ni canggih..segalanya dihujung jari. Jadi tidaklah rasa kejauhan sangat.
Thanks to whatsapp, FB, instagram, kakao talk....etc..hehe. Semuanya terasa dekat.

Kadang-kadang, saya rasa berguna betul whatsapp group ni. Memang dapat mengeratkan silaturrahim, dapat merapatkan kembali hubungan yang sudah lama terputus dan dapat juga mendengar khabar terkini kawan-kawan yang telah lama terpisah.
Dan..ketika menyambut ulang tahun yang ke 38 (???) baru-baru ni juga, saya rasa amat terharu dengan ucapan-ucapan yang diberikan. Bayangkan, setelah hampir 26 tahun terpisah, rupa-rupanya masih ada yang ingat tarikh lahir saya...hehe. Alhamdulillah.
Thanks to all my beloved friends. I really appreciate that. May Allah bless all of you too.

Semoga hajat nak balik kampung minggu depan tercapai...dan semoga segala urusan dipermudahkan. Aamiin.



Sekian. Wassalam..


Label:

20 Ulasan:

Di 5/05/2014 12:31:00 PG, Blogger Saud Karrysta berkata...

Kenangan terkadang bisa mengingat moment
Yang lama kita lalui ya Mbak Fidah. masih
Atas perkongsianya :)

 
Di 5/05/2014 07:17:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Teringat kenangan lalu...hehe
T.kasih Saud :)

 
Di 5/05/2014 10:58:00 PG, Blogger ain diyana berkata...

sy pun dh lama x balik kampung... btul tu.. media sosial ni ada kebaikkannya juga jika digunakan dgn betul.. boleh mengembalikan keakraban dgn kekawan lama..

 
Di 5/05/2014 07:13:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Akak setuju..media sosial memang dpt membantu utk mengeratkan ukhwah dan silaturrahim...
Thanks Ain :)

 
Di 5/06/2014 12:40:00 PG, Blogger Khir Khalid berkata...

Semoga tercapai & segala urusan dipermudahkan... aamiin.. :) :)

 
Di 5/06/2014 10:21:00 PG, Blogger Nurul Hidayah berkata...

Memang betul tu Fidah, teknologi moden banyak merapatkan hubungan yg jauh.. macam Nurul ni, jauh disini, adik beradik lain berterabur seluruh malaysia ni.. tapi disatukan dengan whatsapp.. alhamdulillah.

 
Di 5/06/2014 04:39:00 PTG, Blogger Maria Firdz berkata...

Sedih plak bila hyati lgu tu..

 
Di 5/09/2014 07:29:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

In shaa Allah..aamiin
Thanks Khir

 
Di 5/09/2014 07:30:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Sy setuju Nurul..alhamdillah...memang teknologi kini dpt merapatkan hubungan
Thanks Nurul..Salam Jumaat

 
Di 5/09/2014 07:31:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Salam Jumaat Maria..
Memang sedih bila hayati betul2 liriknya..semakin rindu kat kampung
Thanks :)

 
Di 5/10/2014 08:46:00 PTG, Blogger Cilembu thea berkata...

yang namanya kenangan baik yang indah ataupun yang tidak menyenangkan pasti akan tersimpan selalu dalam hati dan ingatan yang sekali waktu perlu juga untuk dikenang.

 
Di 5/10/2014 09:53:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Betul..yg pahit..yg manis..pastinya akan menjadi kenangan..
T.kasih sudi ke sini...salam kenal & selamat hujung minggi

 
Di 5/13/2014 10:38:00 PTG, Blogger Sobri Yaacob berkata...

betul tu sis..teknologi memng mndekatkan mcm saya family ada group whatssup sos enang nak berhubung..rindu kat mak..buat je video call L)

 
Di 5/14/2014 06:19:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Betul tu Sobri..teknologi dpt memdekatkan yg jauh...
Thanks :)

 
Di 5/14/2014 10:26:00 PTG, Blogger Lynn Munir berkata...

Teknologi merapatkan persahabatan, perhubungan dn perssudaraan. Dalam rabu Fidah.

 
Di 5/15/2014 07:40:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Salam Khamis K.Lynn. Betul..teknologi merapatkan hubungan...
Thanks :)

 
Di 5/19/2014 10:05:00 PTG, Blogger RDZ Z berkata...

Sorry Fidah dah lama tak jenguk sini...Baru perasan your Blog's URL dah tertinggal..nway happy belated birthday & take care ya...

 
Di 5/19/2014 10:49:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Thanks Raudzah...sy pun dah lama tak berblogging..

 
Di 5/20/2014 09:03:00 PG, Blogger Faizal Nizam berkata...

Kalau ikut signboard tu dah dekat dah tu. 500 meter lagi je nak keluar exit tu. Selamat balik kampung.

 
Di 5/20/2014 07:19:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Alhamdulillah...dah selamat balik kampung...:)
t.kasih kerana sudi singgah & salam kenal

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama