<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Asakusa dan Ameyoko

Ogos 04, 2017

Asakusa dan Ameyoko

Assalamualaikum

Hari ni sudah hari ke 4.
Dapat juga berjalan ke Asakusa dan Ameyoko untuk makan angin dan cuci-cuci mata.

Macam biasa, saya cuma nak tepek gambar sebagai kenangan.

Gambar-gambar di Asakusa.






Ni pulak adalah gambar-gambar di Ameyoko.





Atas cadangan kawan saya, En Saman (bukan nama sebenar), saya telah singgah di restoran Chicken Man di Ameyoko.
Memang best bila dapat makan ayam, especially bila dah 3 hari jadi vegetarian :)




Ameyoko juga sesuai untuk peminat-peminat beg jenama anello. Memang rambang mata tengok, kalau boleh dengan kedai-kedai tu sekali nak bawak balik :)


Tapi akhirnya, kaler-kaler yang sesuai dengan umur jugaklah yang dipilih.
Kalau dah level Mak Cik, tak kan nak bawak beg kaler pink mencarak pulak..kannn

Ok. Sekian saja untuk hari ini.
Wassalam.

Nota: terima kasih pada kawan-kawan yang bagi tips untuk jalan-jalan Tokyo (walau hanya dari kejauhan) terutamanya En Saman (bukan nama sebenar),  Miss Lizz J dan juga adik Shazli.


#tokyo #asakusa #ameyoko #chickenman



Label:

9 Ulasan:

Di 8/08/2017 10:35:00 PG, Blogger dear anies berkata...

mahal x sisi beg anello tu? saja2 nk compare dgn harga kt sini

 
Di 8/08/2017 12:09:00 PTG, Blogger hainom OKje berkata...

Ohhh ke Tokyo rupanya.....
Yelah kan kalau dah 3 hari jadi vegetarian, mmg meronta ronta tekak mintak binatang berdarah haha.....

Nasib jumpa kedai cina muslim ye

 
Di 8/08/2017 09:55:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Murah banyak kalau nak compare dgn harga kat sini. Kalau pergi sana...memang HARUS beli..

 
Di 8/08/2017 09:56:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Memang masa tu tekak dah meronta ronta nak makan sambal dan binatang berdarah...haha :)

 
Di 8/08/2017 09:59:00 PTG, Blogger Fidah Shah berkata...

Mak Hainom okje...owner kedai tu macam orang Arab. Kedai tu ada certified Japan Halal Foundation

 
Di 8/12/2017 09:27:00 PG, Blogger SalbiahM berkata...

kak Fidah gi Tokyo rupanya..ni still kat sana ke dah balik?

 
Di 8/12/2017 09:28:00 PG, Blogger SalbiahM berkata...

sini kalau yang ciplak murahlah...hehe

 
Di 8/12/2017 10:05:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Balik dah Sal..
Gi 5 hari..rasa x cukup..hihi :D

 
Di 8/13/2017 11:47:00 PG, Blogger Fidah Shah berkata...

Haha..betul tu

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama