<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Jalan-Jalan Cari Makan

Jun 24, 2018

Jalan-Jalan Cari Makan

Assalamualaikum.
Raya ibarat tak lengkap kalau tak balik ke Johor :)
Alhamdulillah, Akak berkesempatan balik juga akhirnya.
Balik kali ni bukan setakat balik beraya, tapi dapat jalan-jalan test makan lagi.

Mission pertama nak makan kacang pool.
Dapatlah merasa masa breakfast. Tempatnya di Gerai Kacang Pool Haji (di Anjung Selera Larkin Bomba)
Memang sedap. Harganya RM6 (kacang pool + telur mata + roti)


Mission kedua nak makan mee rebus Hj Wahid. Lama dah tak makan mee rebus ni. Nasib baik adik bungsu saya rajin nak bawak jalan pergi ke Plaza Angsana. Alhamdulillah, dapatlah makan.
Harganya RM5 sepinggan.


Mission ke tiga nak makan Murtabak Cheese. Adik saya recommend Murtabak Cheese Kampung Melayu, tapi dia tak sempat nak bawak sebab ada urusan. Nasib baik Mr Hubby rajin nak melayan.
Guna waze aje, in shaa Allah senang nak cari gerai ni.
Murtabak ni sedap. Harganya RM15 sekeping. Memang puas hati makan.


Kebetulan pergi cari murtabak pun dah lewat petang (tunggu mee rebus hadam dulu katanya...), jadi dapatlah melihat suasana Maghrib di Masjid Kampung Melayu.


Ni view Singapore...dari Stulang.
Hasil dari camera hp cap ahyam aje.
Tengah ambik gambar, ada petir pulak.
...nasib baik tak apa2.


Ok. Itu saja nak update.
Gendang gendut tali kecapi
Kenyang perut suka hati :D

Sekian. Wassalam.









Label:

8 Ulasan:

Di 6/25/2018 01:49:00 PTG, Blogger dear anies berkata...

lamanaya x mkn kacang pool

 
Di 6/25/2018 05:35:00 PTG, Blogger paridah berkata...

SEDAPNYA MENYELERAKAN

 
Di 6/25/2018 10:42:00 PTG, Blogger Warisan Petani berkata...

Menu yang wajib dicari kalau turun jb

 
Di 6/26/2018 10:35:00 PG, Blogger nohas berkata...

dah lama tk gi JB...mee rebus Hj Wahid..sedapnya..

 
Di 6/27/2018 12:43:00 PTG, Blogger I am LZ berkata...

Mee rebus Hj. Wahid pun ada di Seremban 2 tapi LZ tak pasti sama ada dari tokey yang sama atau sebaliknya. Cantik gambar Singapore dengan petir memancar..

 
Di 6/28/2018 06:44:00 PTG, Blogger hainom OKje berkata...

Adoilah FS..... kena terliur sangat nih! Tetiba terus teringin tau. Sedapnya. Jarang sangat ke JB. Kalau balik Johor selaunya takat Muo jerlah .... Batu Pahat pun pyah nak sampai. Biasalah ...mak tak boleh tingga lama lama

 
Di 6/30/2018 11:58:00 PTG, Blogger Khir Khalid berkata...

Murtabak tu mcm dikira wajib je klu balik joho, tak kiralah ada cheese atau biasa.. murtabak joho mmg win!

 
Di 7/05/2018 08:05:00 PG, Blogger adianiez AIDA berkata...

semua tu are makanan feveret and wajib makan aida kalu ke JB.
anak2 pun dah tau dah. diorang pun dah sgt familiar dgn semua makanan tu.
murtabak cheese tu sedap kalau dimakan panas aje.
da sejuk, kurang!!!

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama