Mei 29, 2018

Ke Mana Di Mana


All about memories....


Masa yang lepas 
Tak akan kembali
Kisah yang berlalu 
Tak kunjung lagi

Ke mana di mana
Hati ku merayu
Serupa dengan mu
Tak akan bertemu

Walaupun bertahun ku cari
Tiada gantinya
Hanya kenangan sahaja
Turut menjelma

Menangis kalbu ku bertanya
Hilang ke mana
Mungkin kah sunyi akhirnya
Untuk selamanya

Hendak ku ikut rasa takut binasa
Ingin ku bermanja dikau tiada

Hanyalah yang tinggal
Kenangan bersama
Hilang mu ku tanya
Ke mana di mana

Penyanyi asal : Ahmad Jais


Bila member share video ni kat wa group, rasa nostalgia sangat.
Lagu Ahmad Jais lagi ....gigih akak nak google lirik dia :)

Bila dah dekat nak raya ni, makin rindu lah kat kampung. Mesti terkenang-kenang zaman dulu. Zaman bermain dengan kawan-kawan masa kecik, naik motor dengan abah pusing-pusing kampung, pergi sekolah (bersama geng bas sekolah),  tolong mak masak, lepas tu bertukar-tukar juadah berbuka puasa dengan jiran dan macam-macam lagi. Tu belum lagi yang terkenang-kenang Endut lama...haha
Nota: Endut adalah panggilan untuk pak we atau mak we (baca: boyfriend or girlfriend).

Apa kenangan masa kecik korang yang paling best?

Sekian. Wassalam.

Al fatihah untuk arwah Emak dan mereka yang telah pergi mendahului kita.

Kredit: fb hati kampung, fb pesan bonda, Poji

8 ulasan:

  1. KENANGAN LALU MENGUSIK JIWA..INDAH SENIKATA LAGU AHMD JAIS NI...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagai kembali ke zaman silam especially bila dengar lagu sambil tgk gambar2 tu.

      Padam
  2. bedak cina, hazeline snow...nostalgia BBNU..

    BalasPadam
  3. Aduh nostalgianya
    kenangan yang tak akan berulang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenangan dulu2...
      Zaman dah banyak berubah

      Padam
  4. Balasan
    1. Ada dah boleh masuk kategori antik nih

      Padam

Google+ Followers

Pengikut