<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://whitebarley.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
WHITE BARLEY: Ke Mana Di Mana

Mei 29, 2018

Ke Mana Di Mana


All about memories....


Masa yang lepas 
Tak akan kembali
Kisah yang berlalu 
Tak kunjung lagi

Ke mana di mana
Hati ku merayu
Serupa dengan mu
Tak akan bertemu

Walaupun bertahun ku cari
Tiada gantinya
Hanya kenangan sahaja
Turut menjelma

Menangis kalbu ku bertanya
Hilang ke mana
Mungkin kah sunyi akhirnya
Untuk selamanya

Hendak ku ikut rasa takut binasa
Ingin ku bermanja dikau tiada

Hanyalah yang tinggal
Kenangan bersama
Hilang mu ku tanya
Ke mana di mana

Penyanyi asal : Ahmad Jais


Bila member share video ni kat wa group, rasa nostalgia sangat.
Lagu Ahmad Jais lagi ....gigih akak nak google lirik dia :)

Bila dah dekat nak raya ni, makin rindu lah kat kampung. Mesti terkenang-kenang zaman dulu. Zaman bermain dengan kawan-kawan masa kecik, naik motor dengan abah pusing-pusing kampung, pergi sekolah (bersama geng bas sekolah),  tolong mak masak, lepas tu bertukar-tukar juadah berbuka puasa dengan jiran dan macam-macam lagi. Tu belum lagi yang terkenang-kenang Endut lama...haha
Nota: Endut adalah panggilan untuk pak we atau mak we (baca: boyfriend or girlfriend).

Apa kenangan masa kecik korang yang paling best?

Sekian. Wassalam.

Al fatihah untuk arwah Emak dan mereka yang telah pergi mendahului kita.

Kredit: fb hati kampung, fb pesan bonda, Poji

Label:

8 Ulasan:

Di 5/29/2018 10:46:00 PG, Blogger paridah berkata...

KENANGAN LALU MENGUSIK JIWA..INDAH SENIKATA LAGU AHMD JAIS NI...

 
Di 5/29/2018 12:42:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Bagai kembali ke zaman silam especially bila dengar lagu sambil tgk gambar2 tu.

 
Di 5/30/2018 10:05:00 PG, Blogger nohas berkata...

bedak cina, hazeline snow...nostalgia BBNU..

 
Di 5/30/2018 04:17:00 PTG, Blogger Warisan Petani berkata...

Aduh nostalgianya
kenangan yang tak akan berulang

 
Di 6/01/2018 10:39:00 PG, Blogger dear anies berkata...

nostalgia betul brg2 tu

 
Di 6/02/2018 02:11:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Teringat masa kecik2 dulu

 
Di 6/02/2018 02:11:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Kenangan dulu2...
Zaman dah banyak berubah

 
Di 6/02/2018 02:12:00 PTG, Blogger White Barley berkata...

Ada dah boleh masuk kategori antik nih

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama