Oktober 22, 2016

While Waiting For Maghrib

Assalamualaikum..

Sekadar gambar kenangan...
Dan untuk menyatakan bahawa rindunya saya pada tempat-tempat dan segala kenangan yang ada di sini..

Lokasi: Dataran Kaabah, Masjid Al-Haram, Mekah
Pemandangan ketika menunggu azan Maghrib

Lokasi: Tingkat 1, Masjid Al-Haram, Mekah
Antara port biasa untuk menunaikan solat Maghrib & Isya'


Lokasi : Hadapan gate 25, Masjid Nabawi, Madinah
Antara gambar menjelang senja

Lokasi : Dataran Masjid Nabawi, Madinah
Ketika senja menjelma lagi
Gambar ihsan dari Tuan Haji KamalZ di WA group 

Lokasi : Di hadapan Maktab 115, Mina
Gambar ketika menunggu giliran untuk
bergerak ke Jamrah


Lokasi : Mina
Ketika bersedia untuk menunaikan solat Maghrib
-melihat orang di atas bukit


Moga dapat ke sana lagi...in shaa Allah..aamiin

Sekian. Wassalam

p/s: terima kasih pada sahabat2 yang sudi singgah dan komen di blog saya. Sorry, belum berkesempatan untuk bw..
In shaa Allah, nanti saya datang..




10 ulasan:

  1. Subhanallah walhamdulillah... mmg sayu dan rindu bila tengok... moga sentiasa dipermudahkan kita semua utk menjadi tetamuNya... aamiin

    BalasPadam
  2. Subhanallah indahnya...moga kita semua berkesempatan untuk menjadi tetamuNya... damai je tengok suasana tempat-tempat mulia..

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah sampai dah Fidah kesana... moga atie pun akan kesana suatu hari nti :)

    BalasPadam
  4. beruntungnya dapat pergi ke tanah suci

    BalasPadam
  5. Orang yang tak pernah pergi lagi mesti tak cukup faham camne perasaan rindu tu kan? Semua orang yang dah pernah pergi selalu kata benda yang sama.. rasa rindu nak gi lagi... kalau negara-negara lain, kalau dah pergi sekali kita takkan rasa nak gi lagi pun.. tapi kalau Mekah dan Madinah, pergi la berapa kali pun, tetap nak gi lagi.

    BalasPadam
  6. seronoknya jd tetamu Allah..tanah suci Mekah & Madinah sentiasa dirindui..

    BalasPadam
  7. Indahnya... mudah2an dapat juga menjadi tetamu di sana... Aminn

    BalasPadam
  8. Dah balik? Alhamdulilah..JM pun dah lama nak ke sana tetapi belim ada rezeki

    BalasPadam
  9. Saya tak pernah sampai sana lagi FS.....lagilah sedih huhu....

    BalasPadam
  10. alhamdulillah
    moga2 saya pun dpt ke sana
    amin

    BalasPadam

Google+ Followers

Pengikut