July 08, 2017

Fit and Healthy

Assalamualaikum..

Hari ni saya berkesempatan untuk ke Taman Tasik Cempaka, Bangi.
Boleh jugak la kalau rasa nak jogging atau jalan-jalan lenggang kangkung laju-laju.....dari duduk bersandar tengok tv kat rumah sambil makan kuih raya.


Nampak tak orang Bangi begitu bersemangat untuk bersenam dan menjaga kesihatan.
Health is wealth..
Tapi Mak tumpang selfie aje kat situ..haha


Apa-apa pun memang best jugak jalan-jalan pusing tasik kat sini.



Sekian. Wassalam.

#healthiswealth
#fitandhealthy
#badansihatotakcergas
#tasikcempakabangi
#fidahshah
#whitebarley


20 comments:

  1. Selfie.. Muka nampak tak penuh

    Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tua2 ni..malu lah pulak nak tunjuk muka penuh :D

      Delete
    2. hahaha..

      yelah tu..

      janji seronok dan happy

      Delete
    3. Yang penting heppi..betul tu :D

      Delete
  2. dah raya makan macam-macam memang patut bersenam..hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah makan tanpa henti..masa tido aje berhenti mengunyah :D

      Delete
  3. Replies
    1. Susah jugak nak konsisten kalau semangat tak kuat..

      Delete
  4. rajin fidah jogging bagus tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak jalan dari berlari sebenarnya :D:D

      Delete
    2. bagus jugak jalan..tapi jalan laju-lajulah

      Delete
  5. Fit and healthy.

    Cukup mudah untuk kita mendapat bentuk badan yang fit and healthy asalkan kita tau menjaga badan kita yang dah fit and healthy bertukar kepada badan yang unfit and unhealthy.

    Kalau fidah tak percaya cubalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam mana tu En Adam?..
      Tapi kalau nak membesar bagai johan senang aje..makan banyak2 tanpa henti.. :)

      Delete
  6. lama tak berjalan jalan tengok orang tepi tasik FS.... hihi... Lebihnya duduk duduk sambil WA ...Aduhai patutlah tak kurus kurus hihi...

    Sebenarnya best jugak keluar peluh kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak OKje tengok je ke? jalanlah sekali..haha

      Delete
    2. Hainom/salbiah,
      Jangan fikirkan sangat tentang berat badan. Yang penting kita ambik tau samada suami kita suka ke tidak kalau badan kita berat. Sebab kalau terjadi apa2 kat kita suami yg angkat.

      Saya memang tak nak tolong angkat.

      Selamat hari raya. Dulu saya belum ucap ke ni?

      Delete
  7. saya pun buat ni juga fidah. seminggu 4 atau 5 kali mesti joging

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya baru nak start..susah jugak nak mula

      Delete